Onderzoek: Wintersporters hebben vertrouwen in skivakantie 2020/2021

Deze week hebben de wintersport websites Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl onderzoek gedaan naar de impact van het corona virus op het plannen en boeken van de wintersportvakantie voor komend seizoen. Ruim 4.000 wintersporters werkten mee aan het online-onderzoek over het wintersport- en boekgedrag en in hoeverre de huidige coronacrisis hier invloed op heeft. De resultaten zijn positief: 96,1% is van plan in de winter van 2020/2021 op skivakantie te gaan.

Geen spijt van boeking skivakantie

Wintersporters hebben vertrouwen in de skivakantie van komende winter. Slechts 3,9% geeft aan niet te gaan, waarvan 75% als reden de onzekerheid van de huidige coronacrisis vermeldt. Op dit moment heeft 32% van de ondervraagden hun geliefde wintervakantie al geboekt. Van hen geeft driekwart aan dat ze, ook met de huidige kennis over de coronacrisis, nog steeds geboekt zouden hebben. Een kleine 5% geeft aan zeker niet geboekt te hebben op dit moment en 20% twijfelt. Van annuleren van de geboekte reis wil het overgrote deel van de respondenten nog niets weten.

Onderzoek: Wintersporters hebben vertrouwen in skivakantie 2020/2021Coronavirus weinig invloed op keuze wintersportland

Voor de meeste mensen heeft het coronavirus geen invloed op de keuze voor het wintersportland. Op de vraag of er landen zijn waar men liever niet meer op wintersport gaat, antwoordde 81% dat ze geen enkel land zouden mijden om die reden. Wanneer corona wel invloed heeft op de keuze, geeft 13% aan liever niet naar Italië te gaan. Andere landen die wintersporters liever overslaan zijn Frankrijk (3,7%), de Verenigde Staten (3%), Spanje (2,7%) en Oostenrijk (2,9%).

Anders reizen en overnachten

Opvallend is dat veel wintersporters nadenken over een andere manier van vervoer naar de wintersport en ook wordt er naar verwachting anders overnacht. Maar liefst 34% van de wintersporters zegt eerder voor de auto te kiezen dan normaal. Vanwege het coronavirus is ongeveer de helft van de mensen geneigd minder snel te reizen met trein, bus of vliegtuig. Ook over de accommodatie wordt anders gedacht dan voorheen. Iets meer dan een kwart van de mensen zegt minder snel te kiezen voor een hotel (27,4%) of pension (27%). De verwachting is dat appartementen (23,9%) en chalets (19,6%) sneller dan normaal geboekt worden.

Afstand houden in après-ski en restaurants

Op de vraag of wintersporters verwachten dat hun skivakantie er anders uit gaat zien, antwoorden veel mensen hierin geen veranderingen te zien of vonden het nog te vroeg hierover een mening te hebben. Mensen die wel verwachten dat de wintersport anders zal zijn, gaven aan dat het ‘afstand houden’ een belangrijk thema zal zijn. Het bezoek aan de après-ski en restaurants zal hierdoor veranderen, denken de respondenten. Ook zijn er wintersporters die verwachten dat er minder personen in skiliften mogen en dat er minder vakantiegangers zullen zijn vanwege de economische crisis.

Lees alle resultaten van het onderzoek ‘Wintersport en het coronavirus hier’

Onderzoek: Wintersporters hebben vertrouwen in skivakantie 2020/2021

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

5 adembenemende wandelingen langs meren in de Franse Ardennen

Niet veel Nederlanders weten dat de Ardennen zich verder uitstrekken dan België. Het Franse gedeelte is minder toeristisch dan de Belgische buren, waardoor je...

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief