Video: #JouwTrailNaarMontafon – de Montafon Arlberg Marathon

Hier is het dan, het klapstuk van onze #JouwTrailNaarMontafon campagne. De grand finale van de campagne was natuurlijk de Montafon Arlberg Marathon. 42 kilometer lang mochten we onze prijswinnaar Renée Cardinaals volgend over het parcours van de Marathon. Het was voor een gedeelte een lastige race voor Renée, met een trailrun wedstrijd in de Dolomieten nog in de benen, en het eerste deel van de route die over de weg en grindpaden liep; waar Renee als technische loper zich niet helemaal thuis voelde.

“Ik hou heel erg van single track, van uitdaend en technisch lopen. Ik ben eigenlijk niet per se een snelle loper, maar op steilere stukken, met rotsen of boomwortels, waar je goed moet kijken waar je je voeten plaatst, en elke stap eigenlijk risico met zich meebrengt, dat is waar ik wel sterk ben. En wat ik leuk vind.”

De singletrack op weg naar de Langsee en de Winterjöchle, de hoogtepunten van de Marathon (letterlijk en figuurlijk) brachten precies dat. En na de worsteling lager op de berg, zagen we daar Renee opbloeien en langs stuiven. Heel secuur plaatste ze haar voeten en zonder aarzeling knalde ze over de trail. Heel gaaf om te zien.

Vanaf dat moment zat de snelheid er zeker in, en bij aankomst in Sankt Anton, waar ze beslag legde op de 3e plaats in het algemene klassement vrij de dames, en 1e werd bij de dames onder de 35 jaar overheerst het plezier en de blijdschap. En niet alleen over de Marathon zelf, maar ook over de hele reis die ze had gemaakt.

“Vanaf het moment dat mijn lokale rondje werd geselecteerd als een van de drie winnende rondjes, de ontmoeting met Susan [red: Susan van Duijll, lid van trailrunning team van Salomon], maar ook met de andere kanshebbers André en Danielle die ik ontmoette bij de Koning van Spanje Trail, tot hier. De mensen hier zijn ook zo gastvrij en vriendelijk. Die hele reis waarin ik zoveel nieuwe mensen heb ontmoet, en een nieuw perspectief heb gekregen op mijn loopcarrière, dat heeft me heel vele gebracht. Ik ben ook zo verwend, met het trailrun pakket van Salomon, en hier nu dat heerlijke hotel, lekker eten. Gezelligheid. Heel gaaf. En de natuur, ja, jeetje.”

Een groot deel van de route loopt langs de Litz rivier. Stroomopwaarts lopen we langs kolkende massa’s water. Van de bergen wanden langs de route komen grote en kleine watervallen naar beneden.

“Ik hou heel erg van watervallen, en zeker als je aan het rennen bent in dat warme weer heb ik elke keer weer zin om erin te springen of eronder te staan.” Ook de Langsee waar de trail langs loopt, met op de achtergrond de waanzinnig pieken ziet er zo heerlijk koel uit op deze dag. De pieken die het decor vormen van deze waanzinnige run zijn Renee ook erg tot steun. “Als het niet echt lekker gaat, moet je je gedachtes verzetten van hoe zwaar je benen zijn, en hoe ver je nog moet, en dan helpt die natuur om je heen. Daar put ik kracht uit en kan ik doorlopen.”

Al met al is de hele trail naar Montafon nu door Renée gelopen, van haar favoriete herstelrondje tot een volle Marathon in de Alpen. We zijn er trots op om deze reis met haar te hebben kunnen volbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.