VLOG: Four Middle Aged Men in a Bike Park

Bikepark seizoen staat weer voor de deur. Hopelijk lukt het dit jaar om weer een paar mooie lijnen met toffe fietsen te rijden. Vorig jaar gingen we naar Winterberg. Heerlijk om die beelden weer even terug te halen:

Dit bericht werd oorspronkelijk 22 juli 2018 gepost

Het was al weer een jaartje geleden dat ik, toen nog een jonge blom van 42, voor het eerst met een fiets een stoeltjeslift instapte. Als tamelijk gepassioneerde mountainbiker met een sterke voorliefde voor downhillen, wist ik al van het bestaan en de gestage groei van bikeparks in Europa. Steeds meer wintersport gebieden hebben de afgelopen jaren zich in de zomer omgedoopt tot MTB paradijsjes. Maar ik was er nog nooit geweest. En mijn eerste meters waren ook niet in Europa maar in Canada, waar het Downhill MTB Walhalla Whistler Blackcomb zich aan mij openbaarde.

De vier uur die ik op die trails rondbracht staan me nog steeds bij als de meeste fun die ik ooit op een MTB heb gehad. En sindsdien ben ik bezig geweest met het organiseren van een volgende trip naar een BikePark met de wens om te rijden, maar ook de ervaring te delen met anderen.

Vooral omdat veel mensen het beeld hebben dat BikeParks alleen maar geschikt zijn voor jonge dwaze gasten met een halve doodswens die tailwippend tussen de bomen door vliegen. Die zijn er ook, maar zoals zo vaak zijn er nog veel meer, veel mindere goden, zoals ik (en waarschijnlijk jij) die ook bergen fun kunnen hebben. Op relaxte flow trails kan je lekker inkomen, en met de trails van verschillende gradaties kan je precies dat niveau kiezen die je prettig vindt, of kijken waar je in wilt groeien. Wel met echt goede bescherming, een integraal (full-facemask) helm, op zijn minst knie beschermers, waarbij scheenbeen bescherming als je met flat pedals rijdt geen overbodige luxe zijn en een body protector ook best een goed idee is.

Dus, met vier “middle-aged men”, allemaal boven de veertig, ik en GearLimits Partner Hayco, en twee vrienden van GearLimits, togen met vier fietsen naar Winterberg. Bekend bij vele wintersporters is Bikepark Winterberg slechts drie uurtjes rijden van Utrecht hebben we daar ruim anderhalve dagen gereden met een overnachting in Hostel Erlebnisberg Kappe. Een hostel vlakbij het Bikepark die lekker doet denken aan de jongere jaren waarin ik nog jeugdherbergen frequenteerde.

Naast de gelegenheid om te laten zien hoe gaaf een BikePark kan zijn, ook voor mannen van onze leeftijd, een geweldige gelegenheid om fietsen te reviewen. Want je kunt wel downhill fietsen huren op het BikePark, maar met een enduro fiets, een full-suspension met een verweeg vanaf 140 mm kan je prima fietsen in een BikePark hebben we gemerkt. Sterker nog, als het je eerste keer is zijn de lichte en meer wendbare enduro fietsen eigenlijk geschikter dan de wat zwaardere en lompere downhillers. En extra voordeel is dat je met een Enduro fiets ook eigenlijk prima in Nederland kunt fietsen.

Voila, vier fietsen mee van Canyon, Cube, Specialized en Trek (reviews van de fietsen komen er dus aan), vier mannen waarvan twee echt voor het eerst een BikePark in gingen. En twee dagen ongelofelijk gaaf rijden. Hopelijk inspireert het anderen om een nieuw en andere discipline eens uit te proberen. Wel een waarschuwing vooraf, na die eerste meters op een BikePark flow trail wil je niet anders meer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.