Bergans of Norway #6 – “Buiten is Altijd Dichtbij” met Stijn van Oss

All good things come to an end. En ook ons erg gave project met Bergans of Norway is zo’n good thing. In een aantal ontmoetingen leerden we het merk en de mensen achter het merk steeds beter kennen.

Begin dit jaar waren we in de showroom in Leusden, en spraken we uitgebreid over het merk en de producten; toen maakten we kennis met  met Sanne de Jong, en gingen mee tijdens de Bergans Freeride experience, om haar definitie van het begrip “Türglede” te vinden.

En nu, in deze laatste vlog gaan we met Stijn van Oss, Ambassadeur van Bergans en Raoul Ferenschild, Country Manager voor Benelux naar de Ardennen. Lekker in de buurt, omdat buiten zijn ook heel dichtbij is. Türglede, het Noorse begrip dat ze bij Bergans graag gebruiken en dat staat voor erop uitgaan, genieten van de natuur, is dus ook heel dichtbij.

Het hoeft niet altijd radicaal, of action-packed, of enorm ver te zijn. Ook een gekke type, aan de rand van een ingetogen bos, met een kamp vuur en vers gemalen koffie uit handgemaakte houten bekers; ook dat is wat buiten zijn je kan brengen.

Wat is Bergans of Norway dan nu?

Wat hebben we nu eigenlijk dan geleerd over Bergans? Hoe zouden we het merk kunnen typificeren zodat jij als lezer er ook wat aan hebt (naast dat het gewoon hele gave video’s zijn ;-))?

Voor ons is het merk er een die gaat over “wij” over samen dingen doen. Waarbij de kleding prestatie gericht is, en je helpt beter te preseteren: maar dat is niet het ultieme einddoel. De kleding is echt een middel om met andere in de natuur te zijn. Het doet de dingen goed, op een ingetogen, bescheiden manier. Het is gen scheeuwerig merk voor mensen die per se willen opvallen. Het heeft duidelijk aandacht voor de natuur, voor duurzaamheid en maakt daar ook soms moeilijke, maar wel goede keuze’s in. Het is merk die het prettig voelen en comfort belangrijk vindt. Bijna Nederlandse gezelligheid zou je kunnen zeggen: maar zonder dat het kneuterig of lullig wordt. Zoals gezegd, het blijft er goede producten leveren.

Wij willen op deze plek dan ook Bergans bedanken voor hun openheid en gastvrijheid en dat we dit verhaal met hen hebben kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.