Vliegen door het bos met een cable cam: tamelijk epische MTB-beelden

Het woord ‘epic/episch’ wordt nogal makkelijk in de rondte gesmeten in de action sports wereld, en normaal ben ik best voorstander van een beetje spaarzaam gebruik van de hyperbool als stijlmiddle. Maar deze video bevindt zich to best in het quantum sfeer van episch. En als videograaf was ik erg gefascineerd door het “making of” verhaal achter deze video.

In dit coole interview vertelt pro rijder en filmmaker Joey Schusler het verhaal van hoe ze erin geslaagd zijn. Met op momenten wel 900 meter kabel en 5 volle draaidagen om alleen maar de kabelcam shots te maken. “Je kunt het 20 tot 30 mph laten rijden en slechts zes centimeter van de grond komen of van bomen aan beide kanten. Dat is niet iets dat je kunt doen met een drone. ‘

Een echt coole video en erg leuk interview om te lezen! En ik weet wat er op mijn verjaardag / sinterklaas / kerst verlanglijstje staat!

DELEN
Vorig artikelKleinwalsertal van freeride tot familiepistes
Volgend artikelReview: Haglöfs Röse 65 Liter Rugzak
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

Geef een reactie