Zeven jaar hebben Pete Mortimer en Josh Lowell – de oprichters van de Reel Rock filmtour – aan het klimverhaal „Valley Uprising“ gewerkt. Zij hebben zich verdiept in het verleden en in het archief van Yosemite Valley en brengen met VALLEY UPRISING een film uit, die zowel een geschiedenisles als een ode aan de klimsport is.

Ze hebben met veel liefde het technische beeldmateriaal perfect ge(re)construeerd, en middels ooggetuigenverslagen een grappig filmisch portret van Yosemite Valley en haar ‘bewoners‘ tijdens de laatste decaden gemaakt.

In drie delen vertellen kopstukken van de klimsport, zoals Yvon Chouinard, Royal Robbins, Lynn Hill en Alex Honnold het verhaal van een bijzondere plek, die voor generaties bergbeklimmers tot het symbool voor het paradijs, een ultieme uitdaging èn een verticaal toneel werd. Van de pioniers van de beatgeneratie, via de uitspattingen van de wilde jaren ‘70 tot aan de klimelite van tegenwoordig: Sender Films en Big Up Productions brengen voor jullie een klimepos van de buitencategorie – CLIMB, DRUGS & ROCK ,N’ ROLL!

DELEN
Vorig artikelRecensie E.O.F.T. 14/15 – Deel 1
Volgend artikelRecensie E.O.F.T. 14/15 – Deel 2
Hayco Volkers
Sinds mijn jeugd tot heden heb ik een veelheid aan sporten beoefend. Mijn eerste sporten als kind waren judo en atletiek. Later zijn daar fietscross, hiken, mountainbiken, kyokushin karate, duiken, honkbal, golf- en windsurfen, roeien en krav maga bijgekomen.

Geef een reactie