Join de Mentelity Games

Als je GearLimits al langer volgt weet je we een hele warme plek in ons hart hebben voor Paralympisch Snowboard legende Bibian Mentel. Ik mocht haar voor het eerst ontmoeten en portretteren in 2013, toen ik nog voor NOC*NSF werkte en Bibian op weg was naar de spelen in Sochi waar ze goud zou winnen. Kort daarna deden we vanuit GearLimits daar nog een schepje bovenop met een mooi persoonlijke interview. Een hele bijzondere sportvrouw en een ook mooie en krachtig mens. Echt.

Daarom besteden we graag aandacht aan de Mentelity Games, een driedaags ski- en snowboardevenement voor mensen met een handicap, samen met hun familie en vrienden van over de hele wereld. Tussen 10 en 12 April vind het evenement plaats op de pistes van een wonderschone Saas Grund in Zwitserland. Het is niet alleen dé gelegenheid om samen te boarden en te skiien, maar ook een dag vol activiteiten met clinics voor first timers tot een selectiedag voor potentials. Van leren hoe te zitten-skiën tot racen met de nieuwste gear. In 2013 sprak ik ook o.a. Chris Vos, Lisa Bunschoten en Merijn Koek, toen deel van de talenten van de Menetlity Foundation, en zag hoe ongelofelijk veel kracht en vrijheid deze jong sporters haalden uit het snowboarden. Echt fantastische om te zien. 

Hoh Saas 12 Hours knock-out

Op diezelfde pistes vindt, als fundraiser voor de Menetelity games op de 30e maart ook nog eens een 12 uur team knock-out event plaats. Is net zo vet en heftig als het klinkt volgens mij. De race wordt gehouden door een knock-out systeem. Na de eerste 6 uur racen, moeten de langzaamste 25 teams de race verlaten. Na 9 uur zal er een tweede knock-outronde zijn, waarbij opnieuw de 25 langzaamste teams de race zullen verlaten.

Ik was laatst bij MK Skiservice, een van Nederlands’ beste ski winkels, en sprak met Menno Koelewijn, een van de initiatiefnemers en dragers van de race. Menno is altijd al een vrolijke gast, maar zijn smile was groter dan normaal toen hij vertelde over al die verhalen die hij nu meekrijgt van teams, waarom en voor wie ze mee doen. En hij rijdt de race ook zelf. Heel veel succes voor Menno en alle deelnemers!

De race begint om 30.00 uur op 30 maart 2019. Met andere woorden, je start de race in het donker en de eerste paar uren racen zullen in het donker zijn. De zon ga je zien opkomen over de prachtige omgeving van Saas Grund met alle 4.000 meter hoge bergtoppen om je heen. Om 16:00 is de race klaar en is het feest.

Dus als jij echt geen genoeg kan krijgen van skien dan is dit misschien wel de endurance uitdaging voor jou!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.