VideoReview: Ride Berserker – Recklessy Defiant!

Berserk: noun ber·serk \bə(r)-ˈsərk, ˌbər-, -ˈzərk; ˈbər-ˌ\

  • An ancient Scandinavian warrior frenzied in battle and held to be invulnerable
  • One whose actions are recklessly defiant
    (Mirriam-Webster Dictionary)

De Ride Berserker, alleen de naam vind ik al gaaf. En bovenstaande definitie belooft dan natuurlijk ook heel veel goeds. Frenzied in battle, recklessy defiant dat klinkt geweldig.

En ik moet zeggen, ik heb wel erg veel plezier op de berg gehad met de Berzeker. Verdeeld over twee dagen heb ik een paar runs op wat hardere pistes gemaakt, een hele boel in vrij dikke poeder met constante sneeuwval en alles deed de Ride Berserker met evenveel enthousiasme.

Ride zegt over de Berserker dat het een directional “hybrid camber” heeft. Je hoort deze terminologie wel vaker, maar het wordt wel door verschillende merken verschillend gebruikt. Vaak wordt hiermee bedoelde dat er een cambers onder de binding en rocker tussen de bindingen zit.

Maar de Berserker heeft een ruime camber die doorloopt tot de buitenzijde van je bindingen, Vervolgens loopt de tip in een fijn rocker omhoog, en bij de tail is het wat vlakker, beetje flat, en loopt dan ook weer omhoog. Dat zijn de hybride elementen. Ik vind het zelf meer een camber dan een hybride board; en ik hou ook erg van camber boards dus ik was helemaal blij.

[vc_message]Als je wilt weten wat camber en rocker precies betekenen check onze GearGuide. Heel grof gezegd, camber staat voor meer grip in carves, meer stabiliteit op hogere snelheid, rocker staat voor meer bewegelijkheid en vergevingsgezindheid. Hoe dat werkt staat ook in de GearGuide![/vc_message]

Maar de Ride Berserker is door dat hybride element toch ook wat makkelijker om te rijden dan een sterk en stijf, puur camber board: er zit nog veel gevoel de Berserker. Daarnaast kan je door de rocker in de tip makkelijker je bochten in draaien, edge-to-edge gaat lekker soepel. Met diezelfde rocker, en dat hebben we goed kunnen ondervinden, heeft de Berserker net die extra float dat ervoor zorgt dat hij ook levendig blijft in de poeder.

Het woordje “directional” betekent dat het board niet van tip naar tail symetrisch is. De eerder genoemde camber is iets naar achter geplaatst, en je staat ook iets verder naar achter. Dit is een groot voordeel op poederdagen omdat je dan niet teveel gewicht op de neus van je board wilt. Er is wel genoeg tail over om ook makkelijk switch te kunnen rijden.

Kortom de Berserker is een erg veelzijdig board, met ontzettend veel te bieden als je recklessy defiant van de piste af wilt rammen, of lekker lively door de poeder wilt cruisen. Ik vond hem wel iets minder agressief dan zijn naam doet vermoeden, maar de Ride Berserker kan wel makkelijke alle omstandigheden aan, en reckless kan je er zeker mee zijn!

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-shopping-basket”]De adviesprijs van de Ride Berserker is € 529,95 is via de site van Ride te kopen. Als je in een winkel terecht wilt kun je bijvoorbeeld naar Intersport Biggelaar in Eindhoven of bij Frosty Snowboarding in Bilthoven.[/vc_message]

Review overzicht

Piste
8,5
Poeder
7,5
Bewegelijkheid
7,5
High Speed stabiliteit
8,5
Carve
8,5
Grip
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Lichtgewicht outdoor tenten van Fjällräven voor verschillende omstandigheden

De nieuwe lichtgewicht Abisko tenten van Fjällräven zijn breed inzetbaar in het lente- en zomerseizoen. Een nacht in de wilde natuur onder de fonkelende...

GearBite: Rits puller met verbeterde grip van Tacpull

Ritsen moeten eenvoudig te openen en te sluiten zijn. Ook met handschoenen. Er zijn legio ritskoordjes, rits pullers, ritshulpjes - of hoe je ze...

Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.