Videoreview: Head Total Joy 2019 Allride Dames Ski

Ski’s en snowboards hebben soms de meest wilde namen, zo geniet ik nog steeds van de namen als War Pig of Mind Expander (beide snowboards overigens.) Maar ook namen die niet altijd even veel zeggen. En soms klopt de naam van de ski 100% bij wat het je brengt. In het geval van de Head Total Joy is dat zeker het geval.

De Total Joy is deel van de Joy Women Series, een lijn ski’s voor dames die met een lager gewicht meer balans en controle op de piste moeten brengen. De Total Joy is een Allride ski, dus moet geschikt zijn voor op en off-piste.

Onze reviewer deze keer is Rinske de Jong, 27 jaar ski-ervaring en skileraar bij het aangepast/zitskiën.

Omstandigheden

Onze gast reviewer Rinske reed een dag op de ski’s in april. Dus vrij laat in seizoen waarbij we in de ochtend lekkere koude omstandigheden hadden met strakke niet al te harde pistes, en later op de dag zachte “troep”. 

Review

Rinske was vanaf de eerste meters verliefd op de Total Joy. De ski geeft haar totale vrijheid in dat ze het gevoel heeft dat ze alles kan doen. Omdat de ski super reageert, grip en bewegelijkheid op hardere zwarte pistes, maar ook bij lange carvebochten op hogere snelheid geeft het stevigheid, stabiliteit en vertrouwen.

Het gewicht van de ski’s is inderdaad laag onder ander door de Graafeen Koroyd constructie een soort honingraat constructie dat een laag gewicht met kracht combineert. Bij het oppakken van de ski’s en het voelen van dat lage gewicht, was Rinske even bezorgd dat ze daardoor minder krachtig zouden zijn en minder grip zouden hebben. Maar het tegendeel bleek waar, en zelfs bij agressiever skiën kon de Total Joy alles hebben. Geen limits voor Rinske op deze ski’s dus.

De stabiliteit en controle van de ski bleek ook door het gemak waarop de ski ook op een been bochten doorging. Dus van hard en aggressief tot uiterst chil; Total Joy.

Doelgroep

Rinske is een zeer ervaren skier. Met 27 jaar op de piste en ervaring als skileraar in zitskiën weet ze wat een ski moet doen. Het is haar inschatting dat het niet een beginners-ski is, maar ook niet voor superervaren experts. Door de lichtheid en de kleine radius zijn bochten, kort of lang makkelijk in te zetten en vast te houden. Fijne eigenschappen voor een ski als je nog beter en strakker je bochten wilt maken. En gezien Rinske’s total joy op deze ski’s zijn ze ook goed genoeg om heel veel plezier te brengen bij veel ervarener skiers.

Conclusie

The Head Total Joy is een ski die zijn naam volledig waarmaakt. Rinske werd er verliefd op, simpleweg omdat de Total Joy complete vrijheid bood om alles te doen wat wilde en kon.

Zou Rinske deze ski’s aanbevelen aan haar vrienden? Jazeker. Sterker nog, ze kon geen afscheid nemen van de reviewski’s en heeft ze naderhand gekocht! Als dat geen aanbeveling is!

 

Head Total Joy + Joy 11 GW SLR bindingen

Winkeladviesprijs: € 650,-

[vc_btn title=”KOOP DE HEAD TOTAL JOY” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.ekosport.nl%2Fhead-total-joy-slr-joy-11-gw-slr-19-p-9-46642.html%3Flgw_code%3D9643-9-46642%26gclid%3DCj0KCQiA3b3gBRDAARIsAL6D-N9_BDYlwEzR4amS_dQ141DKkzlQwCjDNbHrG5CcHDqGmVyVR_KHQqIaAoh8EALw_wcB%23ectrans%3D1||target:%20_blank|”]

Review overzicht

Harde sneeuw/piste
9
Zachtere sneeuw/Off-piste/Poeder
8.5
Bochten inzet
9
Carven
9
Edge/Grip
9.5
Snelheid
8.5
Reactie vermogen
9
Prijs -kwaliteit
9
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

[Winactie] Maak kans op professionele Etxeondo fietskleding

Zou je graag high-end fietskleding willen hebben van professionele kwaliteit? Etxeondo is zo’n kwaliteitsmerk en we hebben nu een mooie actie met...

Review: Etxeondo winter wielerkleding

Etxeondo (spreek uit: ‘etsje-ondo’) uit Spaanse Baskenland maakt en levert sinds 1976 hoogwaardige fietskleding. Het familiebedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit...

Gearbite: Hiken als een Hoovercraft met de TenNine Hike GTX7 van Hoka

De nieuwe TenNine Hike GTX7 van Hoka is gemaakt voor een uiterst soepele loopervaring en efficiënte afwikkeling van de voet. De beste...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.