Videoreview: Ride War Pig Snowboard 2018

Allereerst de naam: de War Pig geweldig. Ik weet niet wat het precies zou moeten uitdrukken, maar gewoon een onwaarschijnlijke combinatie van korte krachtige woorden. Na het berijden van het bord, kunnen we over de betekenis toch een gok wagen: het board is vierkant, gedrongen, agressief gevormd en heeft een bijna “lelijk” ontwerp, waardoor het opvalt en gewoon cool is. En je moet de War Pig ook zo rijden, met kracht en agressie. Het is geen board voor verfijnde techniek.

Dat gezegd hebbende, staat een gave naam natuurlijk niet garant voor een cool board. Zowel ikzelf als Seb Jam, onze voormalige snowboarder en ervaren snowboard sloper, hebben de War Pig gereden en om eerlijk te zijn: na eventjes wennen, hebben we er allebei veel plezier op gehad.

The War Pig heeft een platte base, is kort en vrij breed, heeft een grote, gerockerde neus en een stompe tail. Scherpe hoeken op tip en tail. Laat je niet misleiden door de lengte van het bord: Ride biedt het eigenlijk in de maten X-Small, Small en Large (geen medium). Met een beperkte lengte biedt het nog steeds een goede effectieve edge (belangrijk voor grip), en de breedte maakt de kortheid in stabiliteit en float, goed. De sidecut-radius is klein, dus dat helpt het board met bochten maken.

[vc_message]Mocht je niet weten wat al deze begrippen betekenen, check onze Snowboard GearGuide.[/vc_message]

De Review

Volgens Seb

Seb had na de eerste afdalingen gemengde gevoelens: hij gaf aan hoe zwaar het board op je benen was als je kleine snelle bochten of carves wil maken, maar dat er meer comfort was bij langere carves met hogere snelheid. Zodra je het board op de rand krijgt met voldoende snelheid, zal de War Pig de rail als een pitbull houden. En hoewel het board een platte base heeft en niet de langste effectieve edge, gaf het echt goed grip. Het heeft een opmerkelijk hoeveelheid pop (die je nodig hebt om sprongen te maken) voor een board met een platte base, en dat is waarschijnlijk vanwege de carbon elementen verwerkt in het board. In sprongen biedt diezelfde platte basis, de brede vorm en impactplaten in de board, een zeer goed platform om op te landen. Seb’s conclusie: Moeilijk board om te rijden, je moet hem aan kunnen. Niet voor beginners, geen freeride-board, maar een voor freestyling-parken en big-kickers (grote sprongen).

Volgens Mark

Ik ben langer, zwaarder en een minder ervaren / goede rijder dan Seb. Mijn lichaamsbouw paste wel bij de size L van de War Pig, en na te wennen aan het gevoel van het board had ik veel plezier met ermee de piste af rammen. Ik ben het volledig eens met Seb over de grip die je voelt als je het board op zijn kant zet. Daar komt nog bij dat, omdat het zo breed is, je het echt op die rand kunt rammen en je voelt dat je er hoog en droog op staat. Het is niet super bewegelijk, maar het zal wel doen wat je wilt, als je het maar duidelijk en krachtig aanspoort.

Kortom, het uiterlijk, de vorm, de naam en de kenmerken liggen op één lijn. Het is geen bord voor de massa, maar een verworven smaak voor mensen die echt hun eigen stijl willen kiezen.

Ride War Pig

Freestyle / Park board

Adviesprijs: € 499,95

[vc_btn title=”SHOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:https%3A%2F%2Feu.ridesnowboards.com%2Fen_NL%2Fmens%2Fwarpig-1718.html|||”]

Review overzicht

Piste
8
Poeder
7.5
Park
9
Bochten maken
7.5
Carven
8
Snelheid
8.5
Springen
9
Jibben
7
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

[Winactie] Maak kans op professionele Etxeondo fietskleding

Zou je graag high-end fietskleding willen hebben van professionele kwaliteit? Etxeondo is zo’n kwaliteitsmerk en we hebben nu een mooie actie met...

Review: Etxeondo winter wielerkleding

Etxeondo (spreek uit: ‘etsje-ondo’) uit Spaanse Baskenland maakt en levert sinds 1976 hoogwaardige fietskleding. Het familiebedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit...

Gearbite: Hiken als een Hoovercraft met de TenNine Hike GTX7 van Hoka

De nieuwe TenNine Hike GTX7 van Hoka is gemaakt voor een uiterst soepele loopervaring en efficiënte afwikkeling van de voet. De beste...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.