Videoreview: Salomon S/Max Blast

De Salomon S/Max Blast is de top ski in Salomons “Son of a Blast” lijn. Een lijn die gaat over adrenaline, acceleratie en de perfect bocht. De S/Max is hun top carver. De meeste ervaren skier van onze rijders dit jaar, Matthijs de Bruin, (25 jaar en “Staatlich Skilehrer”) kreeg ze onder op een koude ochtend in Serfaus.

Omstandigheden

Harde ijzige pistes op de hoger gelegen delen in de ochtend, waarbij in de middag de sneeuw zachter werd en lager op de berg papperig.

Review

Zoals gezegd, de belofte van de S/Max is acceleratie, snelheid door de “Race Woodcore”, controle en edge grip door de “Edge Amplifier” technologie zodat je heel hard kan gaan carven. Matthijs verteld dat hij inderdaad ook absoluut genot van het bochtenwerk op die harde ijzige pistes. Lekker small onder de voet en met een grote radius kantelt de ski heel makkelijk naar zijn randen, waardoor je de ski optimaal in korte bochten kunt duwen. Genieten op zwarte ijzige pistes.

Maar ook op secties waar de snelheid oploopt en je lekkere ruime carves kunt maken houdt de ski goed controle en biedt veel stabiliteit. Als je jezelf en de ski echt pusht, kom je wel de limits tegen van de controle en stabiliteit en kan die uitbreken. Wat dat betreft is het een race carver en geen pure race ski, daarvoor kan je naar de Salomon S/Race Rush SL als je wilt.

In de zachtere tot papperige sneeuw van de middag voelt de ski zich minder thuis. Het heeft niet heel veel float, en je moet de ski echt door de pap duwen. Hij glijdt er niet gemakelijk overheen.

Doelgroep

Matthijs geeft aan dat wat hem betreft het een ski is voor de echt gevorderde skiër. Niet licht gevorderd of voor mensen die zichzelf overschatten ;-), maar voor skiërs die ruime ervaring hebben. Voor hen is dit een ski waarmee ze jaren vooruit kunnen. Het vraagt veel van je, dus je kan je er ook flink op ontwikkelen.

Conclusie

De Salomon S/Max Blast lost zijn belofte echt in. Snelheid, carven, korte lange bochten op strakke harde piste is waar de ski excelleert. Je moet er met veel ervaring veel instoppen, en dan krijg je er heel veel voor terug.

 

Salomon S/Max Blast + X12 TL

Winkeladviesprijs: € 899,95

[vc_btn title=”KOOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.snowcountry.nl%2Fsalomon-s-max-blast-x12-tl.html||target:%20_blank|”]

Review overzicht

Harde sneeuw/piste
10
Zachtere sneeuw/Off-piste/Poeder
7
Inzet
8.5
Carven
9.5
Edge/Grip
9
Snelheid/Stabiliteit
9
Reactievermogen
8
Prijs - kwaliteit
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep...

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.