Review: The North Face Better Than Naked Short

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-info-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Click here for the English version of this review.

[/vc_message]

Informatie testcondities

De broek is getest tijdens trainingen, een marathon en trailwedstrijden.

Review

De North Face Better Than Naked 3/4  Short is ontwikkeld voor de langere runs. Het behoort tot de Flight Series, dit houdt in dat de lichtste stoffen zijn gebruikt die The North Face heeft.

De eerste indruk van de broek was zeer positief! Een lichte stof, genoeg vakken om sportvoeding in op te slaan en pasvorm.

Bij het aantrekken van de broek valt als eerst de pasvorm van de binnenbroek op. Deze geeft lichte compressie, rekt goed mee en zit niet te strak om het been heen. De binnenbroek blijft goed op de plaats door de antislip laag aan de onderkant. Ik heb geconstateerd dat de binnenbroek na een training of run licht omhoog is gekropen maar dit heb ik zeker niet als storend ervaren. Een ander groot voordeel is dat de binnenbroek uit twee stoffen bestaat. Een dikkere stof aan de buitenkant van de benen en de plekken waar je meer zweet, de liezen, het kruis en de billen een dunnere stof zodat het meer vocht kan afvoeren.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6961,6959,6962″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

De broek is zowel met als zonder onderbroek te dragen. Mede doordat de naden van de binnenbroek aan de buitenkant zitten en de binnenbroek overal goed aansluit, schuurt het nergens waar je dit eventueel wel zou verwachten. Ook tijdens regenachtige omstandigheden kreeg ik geen schuurplekken en droogt de broek zeer snel.

De buitenbroek is van een andere stof, deze zit losser, is niet rekbaar maar dat wordt opgevangen doordat er aan beide zijkanten een luchtdoorlatende stretch stof zit. Hierdoor beweegt de broek makkelijk en had ik niet het gevoel dat de stof belemmert bij welke beweging dan ook. De heupband zit prettig om de heupen en kan als men dat prettig vind strakker aangetrokken worden.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6965,6960,6966″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

Deze broek is uitermate geschikt voor het lopen van lange afstanden. Dit komt onder andere door de vele vakken waar je voeding voor onderweg zoals gels, bars of gums kan opslaan. Op de achterkant zitten drie meshpockets net onder de heupband. Twee open en één met een rits. In de open pockets kun je makkelijk een gel of de verpakkingen van de voeding opslaan en in de pocket met de rits passen de sleutels en/of telefoon goed in. Doordat de pockets onder de heupband zitten, trekken zij zich dicht door de spanning. Aan de zijkant van de benen op de binnenbroek zitten ook meshpockets. Deze zijn ideaal voor de gums of een bar en blijven ook goed zitten tijdens het lopen. De pockets trekken zichzelf dicht wanneer je de broek aan hebt en hierdoor op spanning staat. Aan de linkerkant zitten drie kleine pockets en aan de rechterkant een grote pocket, makkelijk voor een bar of eventuele verpakkingen. Een telefoon blijft hier echter niet in zitten.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6969,6968,6967″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

Pluspunten

  • Uitstekende pasvorm
  • Licht materiaal
  • Opslagruimte voor voeding
  • Lichte compressie
  • Geen belemmering in beweging

Review overzicht

Prijs/Kwaliteti
Comfort
Pasvorm

Samenvatting

Mijn eindconclusie is dat ik deze broek bij elke training en run draag. Ik ben nog geen voeding verloren onderweg ondanks de verschillende soorten runs die ik heb gedaan waarbij ik heb moeten springen, klimmen en grote passen heb moeten maken. Daarom zou ik deze broek aanraden aan ieder die naar een broek zoekt met voldoende opslag voor de langere afstanden, maar die ook geschikt is om binnen mee te trainen.
Thijs Holkers
Thijs Holkershttp://www.thijspersonaltraining.nl/
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

5 adembenemende wandelingen langs meren in de Franse Ardennen

Niet veel Nederlanders weten dat de Ardennen zich verder uitstrekken dan België. Het Franse gedeelte is minder toeristisch dan de Belgische buren, waardoor je...

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief