Review: Bergans PowerFrame 130L trekking rugzak

Omstandigheden

De Bergans PowerFrame trekking rugzak is getest gedurende verschillende trips op Kreta, Noorwegen, Belgische Ardennen, maar voornamelijk tijdens lange en zeer lange tochten in het noorden van Brits Columbia (Canada). De in deze review opgenomen informatie heeft betrekking op de tochten in Canada (tenzij anders vermeld).

Het terrein bevat geen zware beklimmingen (max ongeveer 300-400 meter), maar is wel te kenmerken als zwaar tot zeer zwaar: geen paden, wilgen-gebieden (zeer taai) en het veelvuldig doorwaden van (snelstromende) rivieren.

De weersomstandigheden variëren van -15 tot +30, van droog tot zeer nat (dagenlang regen en het oversteken van rivieren waarbij de rugzak afgaat en als drijfpakket is gebruikt). Ook is de rugzak gebruikt in winterse omstandigheden.

De grond is over het algemeen zacht (dikke laag mos). Het terrein in het doorkruiste gebied is redelijk vlak. Naast het lopen zijn er vele rivieren overgestoken, soms met de rugzak op maar ook vaak de rugzak er naast in het water. Ook zijn dichtgesneeuwde bergpassen overgestoken.

Review Powerframe

Bergans Large 14Draagcomfort is super. Lasten tot soms ruim boven de 40 kg (bij aanvang van tochten van meer dan 20 dagen) zijn goed te dragen. Het op de rug krijgen blijft, gezien het gewicht een hele toer, maar eenmaal op de rug is het te dragen gewicht te vergelijken met 25 kg in een gewone rugzak (geen extern frame). De rugzak laat zich goed inpakken (lekker stug materiaal). De rugzak blijft op harde ondergrond niet eenvoudig staan. De rugzak wordt dan ook vaak op de grond liggend ingepakt (in ieder geval het onderste gedeelte).

Bij het meenemen van harde materialen (pannen, casings voor satelliet telefoon, etc.) moet er op gelet worden dat deze niet tegen het frame rusten. Door het schuren van de rugzak tussen pan en frame, slijt de coating door in de rugzak.

De Bergans PowerFrame zal niet gauw een “eerste” rugzak zijn. Mij is hij tijdens de vele lange tochten prima bevallen en een tweede keer aanschaffen zal ik zeker overwegen.

Pluspunten

  • Draagcomfort
  • Goed in te pakken
  • Robuust

Minpunten

  • Geen

Adviesprijs (online): € 469,50

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Comfort
Prijs - Kwaliteit

Samenvatting

De Bergans PowerFrame zal niet gauw een “eerste” rugzak zijn. Mij is hij tijdens de vele lange tochten prima bevallen en een tweede keer aanschaffen zal ik zeker overwegen.
Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Rab lanceert dons-inzamel en recycle programma

Rab is gestart met een eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons. De regeling maakt deel uit van de duurzaamheid strategie van...

Kitesurfer Youri Zoon vs de Land Rover Plug-in Hybrid tijdens ‘The Perfect Storm’

Land Rover en wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon gingen onlangs een challenge aan, waarbij Land Rover wilde aantonen dat haar Plug-in Hybrid-modellen tegen extreme weersomstandigheden...

Duurzaam lifestyle-kleding merk Ohdeer plant bomen

Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen? Die vraag hield de Harderwijkse vrienden Arnout en Paul al enige tijd bezig. Tijdens een sneeuwtrip in Oostenrijk...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief