Review: Adidas id2 Pro Skibril

Als groot fan van de Smith Prodigy/Phenom was ik niet eens op zoek naar een andere bril, maar toen mij werd gevraagd om de Adidas id2 Pro uit te proberen en ik op internet de info over zijn ‘partytrick’ las (de donkerder buitenlens die in een handgreep te verwijderen is als het omgevingslicht minder wordt), schoten me twee dingen te binnen:

  1. Wáárom heeft niet iemand dit eerder verzonnen en;
  2. het is zo’n voor de hand liggende oplossing dat er wel iets mis mee moet zijn. Het is zo eenvoudig dat het niet kan werken.

Maar in de praktijk doet het dat wel. Je kunt inderdaad in een handgreep de voorlens eraf klikken of terugplaatsen. Het randje waar je met een nagel achter moet krabben om ‘m los te krijgen (dit klinkt veel pieliger dan het in het echt is) is overigens niet met een handschoen te bereiken. Ik bewaarde de lens in het opbergzakje dat bij de bril kwam in mijn binnenzak. Als ik dan weer in de zon terecht kwam was met een handgreep de voorlens weer gepakt en op zijn plek teruggeklikt.

De achterlens in het geteste exemplaar is mij persoonlijk is aan de lichte kant. Maar Adidas biedt andere kleuren aan (ook voor de voorlens). In theorie moet het dus mogelijk zijn om een vrij ideale combinatie van de twee lenzen samen te stellen. Maar hoe je in de praktijk ervoor zorgt dat je jouw persoonlijke voorkeur in handen krijgt is niet helemaal duidelijk. Wel is de Adidas een prachtige goggle die heel erg netjes is afgewerkt. Op een kwaliteitsniveau dat past bij het pittige prijskaartje van deze goggle.

Nadelen?

Ik heb er drie, maar die zijn alle drie niet heel erg storend:

  1. Als je vaak ondersteboven in de poedersneeuw ligt, zal er wel een sneeuw tussen beide lensen komen, maar die is in de praktijk makkelijk en snel verwijderd. Ik vond het geen serieus probleem.
  2. Het nadeel van elementen aan je gear die je kunt verstellen, is dat je er de hele dag mee loopt te rommelen, lens erin, lens eruit. Dat is hier ook mee, maar ik ben persoonlijk van mening dat het enige serieuze alternatief (een reserve goggle in je rugzak met een lichtere/donkerdere lens) méér gerommel is dan deze oplossing.
  3. Het prijskaartje. Hoe je het ook wendt of keert, een bedrag van rond de 190 euro is veel geld voor een goggle. Als je bedenkt dat je met deze goggle de aanschaf van een tweede uitspaart, dan is de hoge prijs iets beter te verteren.

Adviesprijs (online): € 195,-

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
Bas Rotgans
Bas Rotganshttps://www.powderchase.com
Stuff that I think about: mostly on -but not limited to- bikes, boards, skis and coffee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief