Videoreview: Bestemming Montafon Deel 2: Silvretta-Montafon

Na een eerste sneeuwrijke dag in Gargellen hadden wij op dag 2 van onze snowsports review sessie Silvretta-Montafon op onze radar. Het contrast tussen Gargellen en Silvretta-Montafon is groot: waar Gargellen een charmant dorpje is dat relatief hoog (1400) aan het einde van het dal ligt, met een klein en compact skigebied met 30 km piste, is Silvretta-Montafon een enorm gebied met meer dan 180 km piste, met verschillende dalstations die veel lager liggen dan Gargellen, in een brede vallei waar het op dag 2 zonnig en warm was.

Er is enorm veel te kiezen in dit gebied, een zestal dalstations bedienen een vijftal bergruggen, van het Kristberg met maar drie pistes, tot Vallsera met ontelbare rode en blauwe pistes. Kijkend naar waar we de beste sneeuw en omstandigheden konden verwachten en overzicht konden hebben voor onze ski en snowboard tests, kozen we voor de Grasjoch Bahn. We stapten in de snelle gondel die ons van het Grasjoch Tal station (650m) naar de Grasjoch Hütte op 1975 meter nam. Vandaar konden we de hoogstgelegen Hochalpila lift op 2430) nemen. De lucht was blauw, de sneeuw was zalig. Mooie pistes en poeder langs de hellingen eromheen. Geweldig omstandigheden om ski’s en snowboards te testen. We maakten dan ook een lange en intensieve dag met heel veel afdalingen om al het materiaal goed te voelen en te filmen.

Het grotere gebied
De hoeveelheid ski’s die we die dag moest reviewen beperkten ons ook in de bewegingsvrijheid die het gebied eigenlijk verdient. We hadden 9 paar te doen met maar een skitester aangezien onze tweede tester in de sneeuw van Gargellen hard ten val was gekomen. Gelukkig hadden we minder snowboards, en kon Dees, onze snowboard tester het gebied wat eer verkennen. Zij stak over naar het naast gelegen Kapellalpe en de Hochjochbahn aldaar, waar nog veel meer lekkers ligt aan pistes op alle niveau’s, zag naast de Grasjoch het Snowpark Montafon, een paradijs voor freestylers liggen, die helaas voor haar gesloten was.

Aan het einde van de dag konden we nog genieten van heerlijke off-piate afdalingen beginnend en eindigend op de pistes. De Grasjoch gondel heeft geen dalafdaling, dus wil je aan het einde van de dag zo’n zalig zuur in je benen afdaling maken, dan moet je inderdaad naar de kan van de Kapellalpe en Hochjoch om uiteindelijk in het Hochjoch Tal station aan te komen. Daar kan je dan de skibus nemen naar welk andere dalstation je eventueel naar toe moet.

Wat na een zonnige dag met schitterende sneeuw achterbleef was de indruk van een enorm mooi en uitgestrekt gebied, waar je op een week vakantie met 16 gondel, 25 stoeltjes en 16 sleepliften heel erg prima kan rondtouren zonder te vaak dezelfde piste aan te doen. Met bijna 100 km blauw, bijna 70 km rood en bijna 20 km zwart, is er ook genoeg voor elk skiniveau. En zoals we ook bij Gargellen zagen ligt het eigenlijk heel dichtbij nederland, met een kleine 850 km vanaf Utrecht is het erg goed in een dag te rijden.

In deel drie gaan we weer naar een kleiner gebied in Montafon Golm. See you there!

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Doe mee met de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 raffle en win livestream tickets

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.