Video Review: Bestemming Montafon Deel 3 – Golm

Dag drie van onze snowsports review sessie bracht ons naar het kleine Golm. Weertechnisch was het een soort samenvatting van de voorgaande twee dagen; met af en toe flinke sneeuwbuien en dan weer volle zon. We waren kleine begonnen in Gargellen, en na een dag in het grote Montafon gebied sloten we in Golm weer klein af. 27km piste, 3 gondel , 4 stoeltjes en 2 sleepliften is niet veel. Maar wat een leuke dag hebben we gehad.

De gondelrit naar boven gaf in eerste instantie nog wat gemengde gevoelens gaf om dat je eigenlijk parallel gaat aan een enorme buis waarmee hydraulische energie wordt opgewekt. Niet erg natuurlijk en weinig charmant. Maar bij het Berghof Golm Grüneck (1890m) aangekomen en hoger op de Golmer Joch (2124) , wordt je vergast op waanzinnige uitzichten op de schitterende Sulzfluh, Drei Türme, Drusenfluh en Schesaplana. Zoals Stijn in de film zegt, het geeft je echt het gevoel dat je in het hooggebergte zit.

Golm staat bekend als een familiegebied, en dat kunnen we zeker beamen, maar ook onze high performance zeer sportief rijdende testers Dees (snowboard) en Stijn (ski) genoten op en top in Golm.De reden daarvoor is dat het inderdaad klein is, maar daardoor super overzichtelijk, met hele brede pistes waar je (afhankelijk van drukte natuurlijk) heerlijk snelheid kunt maken. Met grote high speed carve bochten de helling af. Er is ook een lange zwarte piste, de Diabolo, maar die was afgesloten toen wij er waren. Daarnaast kan je overal veel fun vinden naast de piste, korte verantwoordde tree runs die net dat beetje poeder excitement geeft. Er zijn ook een paar variant routes die je met de juist lawine spullen goed kunt nemen.

In contrast met die lelijke buis kwamen we langs veel kleine hutjes en sloten onze dag ook af bij een particulier houten huis waar we van de zeer vriendelijke en gastvrije eigenaar haus gebrannte Schnaps kregen. Echt een hart versterker -en verwarmer. Het was overigens niet de eerste keer dat we genoten van de gastvrijheid in dit gebied. Sjouwend met al onze review gear (12 skis, 6 snowboards) werden we consequent geholpen door zeer behulpzaam lift personeel. Heel fijn.

Aan het einde van de dag namen we de dalafdaling naar het dal station in Latschau, waar je nog een mooie rodelbahn hebt naar het nog lager gelegen Vandans en St. Anton im Montafon. Wij pakten echter onze bus in en maakten ons op om de ochtend daarop de rit naar Nederland terug te beginnen. Met iets meer dan 800 km waren we alweer terug, na drie intensieve maar heerlijke dag in een werkelijk ruim, gastvrij, gevarieerd en schitterend gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.