Bikepacking België deel 3: Bikes & Beers

Wat is er lekkerder dan een heerlijk koud biertje na een lange intensieve dag fietsen? Het is een “match made in heaven”. En vooral als je een lokaal gebrouwen belgisch biertje in het glas hebt. En al helemaal als je weet dat het water waarvan het bier gebrouwen is, gefiltered is door hetzelfde land van en rond de Hoge Venen (Hautes Fagnes) waar je al de hele dag doorheen hebt gefietst. Het water dat we zestig haar daarvoor is gevallen zit nu in je glas. Een mooie gedachte vonden wij.

Met een licht biertje bij de Abdij de Val Dieu aan het (relatieve) begin van onze drie dagen en een eindigend met welbekend maar daarom niet minder lekkere L’Achouffe biertje aan het einde, met zicht op de brouwerij was het allemaal erg fijn. En dan zijn er nog meer grotere en kleinere brouwerijen (zoals de Brouwerij Bellevaux) die we helaas niet konden aandoen, maar wel meer dan de moeite waard zijn!

All met al pasten deze biertjes goed in onze reis, dat ook een experiment in duurzaamheid was. Kijk hieronder de hele reisdocumentaire.

Bikepacking België: een Experiment in Duurzaamheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.