Bikepacking België deel 2: de Weg Vinden

De weg weten, of op zijn minst de weg vinden is toch wel een erg belangrijke voorwaarde om te kunnen genieten van een bikepacking avontuur. Voor onze drie daagse reis hadden we  ons ook al goed voorbereid op de route, iets dat we iedereen kunnen aanraden.

GoEast Belgium

Ga je naar de Ardennen, dan kan je op de site GoEastBelgium.com voor verschillende activiteiten (waaronder dus MTB) routes vinden die met elkaar een ruime netwerk vormen die over de Ardennen ligt. Je kunt vrij eenvoudig en in een paar stappen een route thuis in elkaar sleutelen. Niet alleen het aantal kilometers van de route, maar ook het hoogteprofiel kan je op die manier al van te voren goed plannen. Met de bijpassende app (voor Android en iPhone) kan je die zelfgemaakte route dan ook vanaf je fiets ook volgen. Wat daarbij ook helpt zijn de fysieke route/knooppunt borden die je onderweg tegenkomt. Dan weet je al helemaal zeker waar je bent.

RAVeL-netwerk

Naast het bovenstaande netwerk heb je ook een ander interessante bundeling van routes, namelijk het zogenaamde RAVeL-netwerk. De afkorting staat voor Réseau Autonome de Voies Lentes, dus een ‘autonoom netwerk van trage wegen’, dat over over oude jagerspaden, spoorlijnen en smokkelroutes is aangelegd. Ruim 1300 km zijn er aangelegd die te gebruiken zijn om te fietsen, wandelen, paardrijden, skaten en ook geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Wel op gebaande paden, en niet “off the road” waar wij het meeste van houden, maar wel door mooie stukken Wallonië.

Hieronder vindt je de korte reisdocumentaire die we maakten van ons avontuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.