Een paar weken geleden hebben we geblogd over de manier waarop verschillende merken ernaar streven om meer milieuvriendelijke manieren te vinden om kleding te produceren. De uitdaging van de textiel / kleding / mode-industrie, de een-na “smerigste” industrie in de wereld, (alleen de olie-industry is vervuilender), is enorm en belangrijk. En het is extra relevant in een niche van die enorme industrie die zo afhankelijk is van het behoud van de natuur. Als we in de outdoor industrie al niet milieubewuster bezig zijn en niet ons best doen om na te denken over hoe we onze industrie schoner kunnen maken, wie dan wel?

Een van de merken die hun weg aan het zoeken zijn en hun individuele kijk op milieuvriendelijk denken ontwikkelen, is Haglöfs. Hun nieuwe EcoProof Jacket is het eerste product dat het resultaat is van dit het nieuwe denken van die premium Zweedse outdoormerk.

Er zijn meteen al twee zeer interessante dingen te zeggen over het nieuwe Eco-Proof-jack van Haglöf. Aan de ene kant is het een expressie van de toewijding van Haglöfs om meer milieuvriendelijke kleding te ontwikkelen, en aan de andere kant is het een meer fashion-gerichte design richting terwijl het toch de functionele kwaliteit moet leveren die we van Haglöfs gewend zijn. Het doet dit door gebruik te maken van de PROOF ™ ECO 3-laags shell gemaakt voor 52% van gerecycled polyester en 48% regulier polyester en door een fabricage volgens het “hergebruik is beter dan vervangen ethos”. Dit betekent bijvoorbeeld dat ritsen en knoppen eenvoudig te vervangen zijn als deze kapot gaan. Waardoor de jas langer gebruikt kan worden en duurzaamheid mede in levensduur gaat zitten.

Dit voorjaar zal ik de EcoProof Jacket onder verschillende omstandigheden gebruiken. Mijn eerste indruk op basis van een vijfdaagse reis naar Schotland is vrij positief. Ik vind het uiterlijk van de jas heel mooi, de stof voelt heel natuurlijk en de wind en waterdichtheid is al op de proef gesteld door verbazingwekkend afgrijselijk weer op de Isle of Skye. De komende weken hoop ik nog dieper in de EcoProof Jacket te kunnen duiken. De review komt eraan dus stay tuned!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.