Canyon lanceert vandaag de nieuwe Canyon Torque en ik was erg benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. In 2018 reed ik met de vorige, een echte “ride of a lifetime” in de heuvels nabij Girona met de onvergetelijke Jake Jackman en het was met de Torque echt “Delicious”! Een fiets die zoveel kan hebben, die zoveel voor je oplost en waar je gebalanceerd en veilig mee voelt.

Het is misschien niet en fiets voor in Nederland, maar zo gauw je de grens overgaat, de heuvels in bergen op, en vooral afgaat, dan is het een zalige fiets; althans, als resultaten van het verleden garantie zijn voor prestaties in de toekomst. En omdat er een groeiend aantal Nederlanders die kick opzoekt, (en ik de fiets zo vet vind) besteden we graag aandacht aan de nieuwe Torque.

 

Specificaties

Belangrijkste specificaties? 27,5 inch wielen voor en achter, 180 mm veerweg voor en 175 mm achter, 65 graden balhoofd hoek hoek, 74 graden seat post hoek, een reach van 460 mm bij frame maat Large en 1216 mm wheelbase. Alles in deze fiets schreeuwt “Bergaf, en rap een beetje!”. In vergelijking met de vorige Torque is de geometrie vrijwel gelijk gebleven. De standover height is wat hoger, en hier en daar zijn wat andere minder doorslaggevende elementen anders. Maar zelfs de afmontage lijkt heel erg op de voorgaande versies waarbij de nieuwste versies van de die onderdelen natuurlijk gebruikt worden.

Canyon Torque CF 9.0

Line-up

De Canyon Torque is er in 5 versies, twee met aluminium frames, de AL 5.0 en de AL 6.0 en drie met carbon frames, de CF 7.0, CF 8,0 en CF 9.0. De verschillen zitten in de afmontage van dempers, groepsets, remmen en wielen en daarmee verband houden de prijs. De AL 5.0 begint bij 2.299,00 en de CF 9.0 is er voor € 4.799,00. Hele redelijke prijzen zoals we van Canyon gewend zijn.

Verwachtingen

Iedereen die een helemaal nieuwe Torque verwachtte, zal een beetje teleurgesteld. Er is niet veel veranderd. Nieuwe kleuren wel, maar eigenlijk is het dezelfde fiets. Zelfde price points. Of dat erg is, is de vraag. Want in mijn ervaring was de Torque al een fantastische fiets. Was het nodig om er veel aan te veranderen om dat radicale enduro of Bike Park werk te doen? Nee niet echt. De Canyon Torque is best wel af!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.