Keen is een merk waar we op GearLimits al vaker over hebben bericht. Wie can de gave “How a UNEEK sandal is made” video die we maakten? Een merk dat ooit begon met hele goede en gave sandalen, maar al een hele tijd ook echt goede schoenen maakt voor een hele brede range van hiking gerelateerde activiteiten. In Keen’s terminologie heet dit Trailfit: je bent actief, avontuurlijk, paden/trails vindt je in de natuur maar ook in de stad. Multifunctionele sportieve maar toch fashionable schoenen. Dat is de bedoeling.

Vorig jaar mochten we de Keen Terradora schoen reviewen. De Keen Terradora van beviel qua pasvorm erg goed en ook de looks mocht onze reviewster Rinske erg bekoren.

En dit jaar komt Keen met een vernieuwde en meer uitgebreide Terradora collectie (uitsluitend gericht op vrouwen) met als uithangbord de Terradora Ethos. De Ethos is Keen’s flagship product dat helemaal gericht is op de zomer, voor warm weer, waarbij luchtigheid, een goed ademend vermogen voor de schoen belangrijk is; maar eveneens dat de schoen tegen water kan.

De Ethos ziet er gewoon echt gaaf uit. Het is een lage schoen, met van de zijkant een bijna sandaal-achtige look. Het boven werk is op delen volledig open; dat zal goed ventileren. Ook het veter systeem doet erg denken aan de systemen die Keen op sandalen gebruikt. De zool heeft een diep profiel die goed grip moet bieden op trails. De vorm van de zool lijkt nog het meest op een hardloop schoen. Eigenlijk vind ik de Ethos vooral lijken op een crossover/hybride vorm tussen sandaal en trailrun schoen.

Daarnaast wil ik nog de Terradora WP Mid noemen. In deze collectie vernieuwd, met een nieuwe kleurenstelling die ik zelf gaaf vond. De naam zegt het al, de schoen is half hoog en omvat je enkel voor extra steun. Dit is meer een echte hiking schoen waarvan Keen ook een aparte leren versie heeft.

Kortom, weer een gave collectie waarvan we de komende tijd hopen het een en ander te kunnen reviewen. Voor meer info of om naar de schoenen te shoppen check:

Keen Terradora Ethos

Trailschoen

Adviesprijs: € 109,95

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.