The North Face Presenteert ‘Unknown Factors’

Vijf klimmers van het The North Face atletenteam vertrokken in de herfst van 2019 naar de Baspa Valley in India, op zoek naar avontuur, mogelijkheden voor bigwall klimmen en een nieuw perspectief op ontdekking; Unknown Factors.

De Baspa Valley werd in 2018 oorspronkelijk aangewezen als expeditiebestemming door Hansjörg Auer, die in 2019 om het leven kwam. Het team dat uiteindelijk richting noordwest-India vertrok bestond uit Matty Hong, Jacopo Larcher, Siebe Vanhee en de Pou-broers. 

De rijkdom van de vallei in combinatie met snel veranderende weersomstandigheden zorgde voor een bijzonder mooi, maar tegelijkertijd uitdagend avontuur. Geen moment was hetzelfde; de expeditie had geen vaststaand doel, geen strakke route en geen vooraf bepaalde planning. 

The North Face Presenteert ‘Unknown Factors’De insteek van de expeditie was bepalend voor de tijd die het team doorbracht in de vallei. Ieder teamlid kreeg zo de mogelijkheid de grens op te zoeken van hun eigen idee achter ontdekking en wat ontdekken voor ze betekent.  

The North Face Presenteert ‘Unknown Factors’Volgens Siebe “draait ontdekking om verwachtingen. Als je veel verwachtingen hebt, kan het een behoorlijke beproeving zijn, maar als je openstaat voor de onvoorspelbaarheid van ontdekking, kan het juist geweldig zijn.” 

De vallei vormde een grote inspiratie voor de groep. Het team combineerde boulderen – om fit te blijven – met single-pitch sportklimroutes en bigwall klimmen. Deze klimcombinatie droeg niet alleen bij aan een goede teamspirit, maar ook aan een hechte vriendschap. 

The North Face Presenteert ‘Unknown Factors’Als passend eerbetoon aan Hansjörg, en ondanks dat Ike zijn teen brak vlak voordat de expeditie van start ging, liepen de Pou-broers de ‘Latin Brother’, 7c+-route van 560 meter lang. Dat maakte het zowel voor hen, als voor het team, een speciaal moment.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

5 adembenemende wandelingen langs meren in de Franse Ardennen

Niet veel Nederlanders weten dat de Ardennen zich verder uitstrekken dan België. Het Franse gedeelte is minder toeristisch dan de Belgische buren, waardoor je...

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief