Nirmal ‘Nims’ Purja: 14 pieken in minder dan 7 maanden

Osprey viert vandaag de voltooiing van de bovenmenselijke prestatie van Nirmal ‘Nims’ Purja: de beklimming van de 14 hoogste bergen ter wereld in minder dan 7 maanden tijd! Het vorige wereldrecord? 7 jaar… Nims is een uitzonderlijke bergbeklimmer die door zijn mentaliteit en vastberadenheid in staat is om dingen te bereiken die zelfs de meest ervaren beklimmer te boven gaan.

Nims, gezegend met een Nepalese erfenis en een passie voor de bergen van zijn thuisland, reisde naar de Himalaya om de meest epische uitdaging van zijn leven aan te gaan, Project Possible. Zijn doel: met de steun van het volledige Nepalese Sherpa-team het wereldrecord breken om 14 pieken van minimaal 8.000m in minder dan 7 maanden te beklimmen. Een aardverschuiving in de perceptie van het menselijk potentieel! Shishapangma is de 14e hoogste berg ter wereld, en de enige 8.000m piek die alleen in Tibet ligt.

Op 29 oktober 2019 om 8.58 uur lokale tijd bereikte Nims de top van deze historische laatste berg. Deze laatste top was het hoogtepunt van maanden van training, doorzettingsvermogen, logistiek en teamondersteuning voor Nims’ Project Possible. Osprey ondersteunde het project met de enige rugzak die de man zelf kon bijhouden: de Aether Pro.

Over Project Possible zegt Nims: “Dit project ging nooit over mij. Ik geloof echt dat dit de reden is waarom ik enkele van de grootste obstakels van de evolutie heb kunnen overwinnen. Dit gebeurde enkel en alleen door de steun van onze vrienden en volgelingen over de hele wereld. Ik wil al mijn vrienden en familie bedanken voor hun steun tijdens deze recordpoging. Bedankt dat jullie zo lief voor ons zijn geweest. We zijn met niets begonnen; en kijk nu hoe ver we samen zijn gekomen? Het onmogelijke is mogelijk gemaakt. Samen hebben we dit overwonnen.”

Jonathan Petty, Managing Director van Osprey Europe, voegt hieraan toe: “Vandaag hebben we de klimgeschiedenis herschreven! Namens iedereen bij Osprey wil ik Nims en zijn team persoonlijk feliciteren met deze ongelooflijke prestatie. De vastberadenheid die Nims in elke fase van het Project Possible heeft getoond, is iets wat we allemaal moeten nastreven; hoe moeilijk de onderneming ook is, de reis zal altijd de beloning zijn.”

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief