Poederbaas lanceert eerste Nederlandse Freeride Film

Op 30 Oktober is het zover. Dan zal er geschiedenis worden geschreven en gaat de eerste Nederlandse Freeride Film ‘DOWN THE POWDERLINE’ in premièretijdens het Freeride Film Festival in het Tuschinski theater in Amsterdam. Erg bijzonder aangezien het voor het eerst is dat Nederlandse freeriders Paul de Groot, Boaz Bego, Sanne de Jong, Koen Bakkers met de Belg Rembert Notten en Fransman Sebastien Jam op het witte doek te zien zullen zijn.

Gedurende een 45 minuten durende documentaire geven deze freeriders een kijkje achter de schermen. Zij draaien al een aantal jaren mee draaien met de Freeride World Tour Qualifiers wat zowel mentaal als fysiek een behoorlijke inspanning vereist. Op deze manier krijgen we een goed beeld van het extreme freeriden waarbij de grenzen steeds verder worden opgezocht.

De freeride sport heeft sinds het lawine ongeluk van Prins Friso te maken gehad met negativiteit en er werd vaak stil gestaan bij de vele risico’s die deze sport met zich meebrengt. Desondanks is het een populaire sport die nog steeds flink groeiende is en jaarlijks trekken vele toeristen er buiten de pistes op uit om diepe poeder te kunnen skiën. Wat is freeriden en wat maakt deze sport zo bijzonder? ‘Down the Powderline’ geeft antwoord op deze vragen door middel van mooie beelden maar laat daarnaast duidelijk zien wat de risico’s van de sport zijn.

Ben jij benieuwd hoe onze Nederlandse riders het er ten op zichten van de wereldtop vanaf brengen en hoe deze levensstijl eruit ziet? Check dan de film die op 30 oktober bij het Tuschinski theater in Amsterdam in première gaat.

Voor meer info omtrent filmreleases en planning: www.poederbaas.com en https://www.facebook.com/Poederbaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.