Meer dan een halve meter verse sneeuw en minimumtemperaturen rond de -30 graden, wat een weertje! Zoals verwacht is de meeste sneeuw aan de noordkant gevallen, maar ook in Frankrijk is verrassend genoeg wat sneeuw gevallen. Gelukkig voor de wintersporters daar staat er meer sneeuw in de verwachting. Niet alleen voor Frankrijk, maar ook elders blijft het volgende week gewoon sneeuwen en zien de verwachtingen er winters uit.

Dat is een aardig wit overzicht uit de Alpen met wel duidelijk de meeste sneeuwval in Duitsland en Oostenrijk. Deze sneeuw van de afgelopen uren werd veroorzaakt door een nordstau waarbij koude lucht met neerslag vanuit het noorden tegen de Alpen botsten. Een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Portugal tot aan Noorwegen en een lagedrukgebied ten oosten daarvan zorgen voor deze aanstroming van koude lucht.

Als we naar de verwachting voor aankomende uren gaan kijken, zien we dat het hogedrukgebied iets meer invloed gaat krijgen in de Alpen en de rust terugkeert. Dat betekent: droog weer en opklaringen en dus een heerlijk zonnetje op de piste, maar wel met ijskoude nachten tot -30 graden. Alleen dat is niet voor lang… lees verder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.