Dit jaar op de ISPO passeerde ik de VSSL Utility Tools stand en werd getriggerd door de mooi ontworpen ‘zaklampen’ die daar stonden. Bij nadere inspectie bleken het geen zaklampen maar multifunctionele tools, specifiek voor outdoor.

Vroeger werd het handvat van een zaklamp gebruikt om de batterijen in te plaatsen, maar met de huidige LED-technologie is deze buisvormige ruimte niet meer nodig. Todd Weimer bedacht hiervoor een functionaliteit; het opslaan van noodvoorraden tijdens outdoor activiteiten als hiking, vissen, jagen, trekking, backpacking en kamperen. In 2014 startte hij met succes een VSSL (spreek uit als “Vessel”) Kickstarter crowdfunding campagne.  

Het resultaat is de VSSL Outdoor Utility Tool. Deze is beschikbaar in vijf verschillende modellen: Supplies, First Aid, Shelter, Flask en Zombie. De VSSL Tools zijn gevuld met modules als fire-starters, vishaken, touw, scheermesjes en een mini eerste-hulp kit. Deze modules zijn ook los te verkrijgen en naar eigen wens in te delen.

Alle VSSL-modellen worden geleverd met een dual-mode LED-zaklamp (S.O.S. en static) inclusief batterijen en een kompas.

1. VSSL Supplies

VSSL Supplies: Kaars met 4 branduren, scheermesje, waterzuiveringstabletten, draadzaag, noodfluitje, watervaste lucifers, fire- starters, visspullen, signaalspiegel, Kevlar-touw (sterkte van 70 kg), trail markers; blikopener, eerste hulp benodigdheden.

2. VSSL First Aid

VSSL First Aid: 2 BZK-antiseptische doekjes, 2 isopropyl antiseptische doekjes, 1 alcoholvrije reinigingsdoek, 1 zeep doekje, 2 wattenschijfjes, 4 knokkelverbanden, 8 vlinderverbanden, 12 gewone verbanden, 4 ibuprofen-tabletten, 4 aspirines, 1 pincet, 1 enkelzijdig scheermesje, 1 rol medische tape, 1 medisch gaasband, 1 paar nitril handschoenen, 1 noodfluitje.

3. VSSL Shelter

VSSL Shelter: 250 x 150 x 90 cm tijdelijke polyethyleen tent en 6 meter touw. De tent reflecteert 95 procent van de stralingswarmte terug naar de gebruiker, kan ook worden gebruikt als eerste-hulp deken en is glanzend voor hoge zichtbaarheid.

4. VSSL Flask

VSSL Flask: gemaakt om je favoriete drank mee te nemen, plus een zaklamp. De Flask is ‘infused’/bekleed met glas; omdat dit het beste materiaal is om de smaak en kwaliteit van je drank te behouden. Lees hier over dit proces.

5. VSSL Zombie

VSSL Zombie: Meer een leuke ‘wannahave’. Het is eigenlijk een ijspriem in een buis van hoge kwaliteit (military spec aluminium) en een dual-mode LED-zaklamp. Bekijk hier de Get a VSSL Zombie tool today and protect yourself from the Zombie Apocalypse video…

VSSL Supplies promotie video

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.