The North Face introduceert midlayer met dynamisch ventilatiesysteem – Ventrix

The North Face introduceert een innovatie in outdoorkleding: Ventrix. Deze midlayer-technologie voert overbodige warmte af tijdens outdoor activiteiten via een dynamisch systeem van zeer kleine ventilatiegaten die open- en dichtgaan op basis van beweging en inspanning. Hierdoor reguleren ze de lichaamstemperatuur optimaal.

De isolatievorm won dit jaar al een gouden award op de ISPO Awards, en houdt de drager warm zonder risico op oververhitting; dit door de met een laser geperforeerde microgaatjes op plekken met hoge transpiratiekans. Als het lichaam stilstaat, blijven deze gaatjes dicht en houden ze warmte vast. Als de drager echter begint te bewegen, openen de gaatjes en zorgen ze zo voor ademend vermogen waarmee lichaamswarmte wordt gereguleerd.

Het idee hierachter is dat de drager van Ventrix niets meer hoeft uit te trekken tijdens inspaning, of aantrekken bij afkoeling. Ventrix is lichtegewicht en heeft een regnbestendige en geweven buitenlaag. De technologie wordt gebruikt in de hiking- en Summit Series-collecties van The North Face.

De wensen van atleten stond centraal bij de ontwikkeling van Ventrix “Athlete Tested, Expedition Proven”. De technologie is dan ook uitgebreid getest in enkele van de meest extreme bergomgevingen ter wereld.

Ik droeg het Ventrix™ Jacket uit de Summit Series tijdens een expeditie op de zuidwand van Shishapangma, een acht kilometer hoge top in Tibet”, zegt David Göttler, The North Face®-atleet en big-mountain alpinist. “Ik gebruikte de jas als mijn toplaag, waardoor ik op lagere hoogtes beschermd bleef tegen frisse winden tijdens het klimmen en de trekking. Op het stuk richting de top gebruikte ik hem naast een top layer-shell. Met deze belangrijkste lagen beklom ik een top van acht kilometer zonder het te heet of te koud te hebben – de droom van elke alpinist. De jas hield de kou van de wind perfect af, maar bood toch genoeg vrijheid om efficiënt en eenvoudig te bewegen. Ik kon me dus volledig concentreren op de taak die ik moest uitvoeren.

The North Face Ventrix Jas

Winkeladvieprijs: € 220,00

The North Face Ventrix Hoodie

Winkeladvieprijs: € 240,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.