Riva-style suppen met de Bootlegger van Fitzke Boards

Suppen next-level… Sup is allang geen hype meer, maar een serieuze watersport geworden. De sup boards worden steeds verbeterd. Zo ook door Kevin Fitzke uit Minneapolis USA. Hij geeft een hele nieuwe draai aan het suppen. Met zijn bedrijf Fitzke Boards, ontwierp hij de Bootlegger. Gemaakt uit mahoniehouten multiplex. Ook aan duurzaamheid is gedacht. De Bootlegger SUP is gebouwd met minder dan 10% massief hout. Om de ultieme glans te bereiken, krijgt de bootlegger een drievoudige schuurbehandeling. De schilderingen zijn er met de hand op gebracht.

1968 Riva Aquarama en –
ook leuk – de Lamborghini 350 GT. Foto: Maurice Volmeyer

De inspiratie voor Bootlegger heeft Fitzke opgedaan bij de ontwerpen van vliegtuig- en houtboten uit het begin van de jaren twintig. Ik moest bij het zien van de Bootlegger meteen denken aan de Riva boten.

Het dek is voorzien van twee ergonomische – 5 mm dikke – SeaDek pads voor comfort en controle. Aan de voorkant is de Bootlegger is voorzien van een opslag compartiment. Ideaal voor het opslaan van je slippers, broodtrommeltje, water combat kit… whatever. Het opslag compartiment is weer voorzien van een waterdicht vak waarin je bijvoorbeeld je smartphone kunt ‘stashen’.

Omdat ik de prijs niet op zijn site konden vinden, heb ik het Kevin zelf gevraagd:

I sell the board for $3900 and they are each built to order. Each board takes about 5 weeks to produce. It’s just myself that designs and builds the boards.

De vaareigenschappen! Daar kan ik niet zo veel over zeggen. We hebben de ‘Bootlegger’ (nog) niet kunnen proberen 😉

Maar, we hebben altijd de foto’s nog.

[vc_gallery interval=”5″ images=”14160,14161,14162,14163″ img_size=”full”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

5 adembenemende wandelingen langs meren in de Franse Ardennen

Niet veel Nederlanders weten dat de Ardennen zich verder uitstrekken dan België. Het Franse gedeelte is minder toeristisch dan de Belgische buren, waardoor je...

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief