Bij Gearlimits zijn wij al bekend met de jassen van het Nederlandse outdoormerk Cortazu; lees hier de review van de Cortazu All Season hardshell. Nu heeft Cortazu haar nieuwe collectie duurzame jassen gelanceerd. Deze collectie bestaat uit een drietal high-end jassen, geschikt om in te skiën, wandelen en voor dagelijks gebruik. Beschikbaar in 6 kleuren – op ethische wijze geproduceerd – voor mannen en vrouwen. 

Dinsdag 3 maart 18:00 was de lancering van alweer hun vierde crowdfunding-campagne. Binnen 34 minuten hadden de mannen hun streefbedrag binnen. Een bijzondere mijlpaal van een avontuur dat drie jaar geleden begon: “We zijn trots! Drie jaar na de oprichting van Cortazu hebben we onze outdoorkleding kunnen verkopen aan klanten in meer dan 60 landen. Het is fijn dat onze hoge kwaliteit kleding wordt gewaardeerd. Onze community blijft groeien en het is geweldig om samen met hen ons merk naar een nog hoger niveau te tillen. Uiteindelijk zijn zij het voor wie we dit merk zijn gestart en zijn zij het die ervoor hebben gezorgd dat we hier nu staan. Daar zijn we stiekem best trots op”, aldus Wiebe Poelmann, samen met Wouter de Roy en Herman Poelmann de oprichters van Cortazu.

Nieuwe collectie duurzame jassen van Cortazu gelanceerdJassen voor skiërs, wandelaars en dagelijks gebruik

De collectie is geoptimaliseerd d.m.v. nieuwe materialen, beschikbaar in 6 kleuren en beschikt over een “Zip-in system”. Dit laatste heeft Cortazu ontwikkelt om de verschillende jassen aan elkaar te koppelen voor meer draagcomfort: “Met het nieuwe Zip-in systeem kan de mid-layer of fleece in de Hard Shell worden geritst en kan de klant dus zelf bepalen wat het beste aansluit op de type activiteit en temperatuur op het moment van gebruik.” 

Nieuwe collectie duurzame jassen van Cortazu gelanceerdDaarnaast is de hardshell gemaakt van een Recycled Dermizax EV membraan technologie. Dit is een hoogwaardige en lichtgewicht stof met een waterkolom van 25.000MM. “Hierdoor kunnen we garanderen dat de jas 100% water- en winddicht is, ongeacht de weersomstandigheden. Samen met het Zip-in systeem vormt dit de perfecte combinatie voor als je gaat skiën, wandelen of voor dagelijks gebruik. We willen dat onze producten zich kunnen aanpassen aan het type gebruik van de klant”, aldus Wiebe Poelmann. Bekijk alle features van de Hard Shell op onderstaande afbeelding. Een overzicht en meer informatie over alle jassen uit de nieuwe collectie vind je hier.

Nieuwe collectie duurzame jassen van Cortazu gelanceerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.