Eerder dit jaar ontmoetten we bij de outdoor beurs ISPO twee ambitieuze jonge Nederlandse gasten die klaar zijn om de outdoor kledingindustrie aan te pakken. Geboren in een land zonder bergen, nauwelijks sneeuw, dachten ze toch dat ze de “outwer wear” industrie zouden kunnen veranderen en verbeteren. Hun passie als skiërs en snowboarders en de simpele wens om goede en betaalbare poeder gear te produceren voor die echt intensieve poederdagen, moest dat mogelijk maken.

Tijdens de ISPO hebben we de jas kunnen bekijken en voelen en heb ik de jas even aan gehad. Het materiaal voelde aan de buitenkant echt robuust aan (een echte shell) en ik herinner me dat de jas een beetje slim-baggy aanvoelde qua fit. Zo ziet de broek er ook uit. De ontspannen en koele look, maar niet te baggy om vervelend te zijn. De kleuren zijn understated en subtiel. Al met al qua design ziet het er gaaf uit.

Onlangs is hun kick starter campagne succesvol afgerond en de jongens nemen nu pre-orders aan van hun Open One Series. Tijd voor een korte preview:

Dus hoe zijn ze anders? Het eerste is, dat de productie van hun 3laags jassen en broeken uit 100% gerecycleerde PET-flessen bestaat, een waterdichtheid van 45000 mm met een ademend vermogen van minder dan 0,5 ReT. Als je wilt weten wat dat allemaal betekend check out onze GearGuide hierover.

Daarnaast heeft Open Wear besloten om af te zien van distributeurs, agenten en retailers. Het weglaten van de spreekwoordelijke “middle-man” en het direct aan de consument verkopen van hun gear moet het mogelijk maken de spullen ook echt goedkoper aan te bieden.

De shell jassen voor vrouwen en mannen kunnen vooraf besteld worden op € 310 en de broek komt in op € 249. Als de producten zo goed zijn als ze beweren, kan Open Wear echt een concurrent worden van de gevestigde orde, aangezien het prijsniveau van 3-laags jassen van grote merken dubbel of meer dan dubbel zo veel kosten zeker als ze zijn uitgerust met het Gore-Tex Pro-membraan.

We hopen snel binnenkort een aantal van deze interessante nieuwe producten te kunnen reviewen en te kijken of Open Wear aan de verachtingen de belofte voldoet. Voor meer informatie en pre-orders check de Open Wear website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.