Drie nieuwe bikepacking tassen van Vaude

Bikepacking wordt alsmaar populairder, begrippen zoals overnighter, micro-adventure of 5to9-avontuur die in dit verband eveneens vaak worden gebruikt, zijn uiteindelijk allemaal op gelijkaardige belevenissen van vrijheid en avontuur gericht. En dat afhankelijk van de tijd, de zin en spontaniteitsgraad om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. In elk geval alleen met de nodige bagage en bij voorkeur met overnachting in de open lucht – en als dit alles op twee wielen plaatsvindt: bikepacking, met de bagage op de fiets!

3 x trail voor stuur, zadel en frame = 39 liter pakvolume

Trailfront, trailsaddle en trailframe – dit zijn de drie bikepackingtassen waarmee Vaude avontuurlijke bikers op pad stuurt. Alle modellen zijn met een waterdichte rolsluiting uitgerust. Hiermee kunnen ze makkelijk bediend en gecomprimeerd worden. Ze worden uit PVC-vrij zeilmateriaal vervaardigd en zijn compleet waterdicht gelast. De waterafstotende afwerking Eco Finish aan de buitenkant bevat geen voor het milieu schadelijke fluorcarbonen (PFC).

Trailsaddle

De stuur- en zadelsteuntas bergen de meeste bagage op. Door de centrale bevestiging behoudt men ook op ruige trails de controle over de fiets. Beide modellen zijn zo geconstrueerd dat de ophanging altijd aan de fiets bevestigd blijft en de eigenlijke packsack snel en eenvoudig kan worden afgenomen. “De bevestiging aan het stuur en onder het zadel kan afhankelijk van het type fiets een beetje omslachtig en moeilijk zijn. Daarom hebben we een tasophanging ontwikkeld die, eenmaal bevestigd, tijdens de volledige rit aan de fiets blijft”, aldus Rafael Erath, productmanager bij VAUDE. De frametas kan via een combinatie van sluitingen compleet worden verwijderd, omdat de bevestiging aan het frame beter toegankelijk en duidelijk eenvoudiger is. Gezamenlijk hebben de drie modellen 39 liter pakvolume. De stuurtas beschikt over bijgeleverde banden voor het bevestigen van extra bagagestukken.

Het model Trailsaddle voor de bevestiging onder het zadel is met 12 liter volume uitstekend geschikt voor het opbergen van uitrusting die men tijdens de rit niet nodig heeft. Praktisch feature: hij houdt niet alleen de bagage droog, maar ook jou door als spatbescherming te dienen. De zijdelingse compressieriemen van de aan de zadelsteun te bevestigen tasophanging geven de packsack voldoende grip en verhinderen dat deze tijdens het rijden loskomt.

Trailfront

De stuurtas Trailfront is aan twee zijden via rolsluitingen toegankelijk. De packsack biedt 19 liter volume en is uitermate geschikt voor eerder lichte bagage, zoals een slaapmat en slaapzak of de weerbestendige kleding.

Handige feature is de draagriem waarmee de afgenomen packsack los over de schouder kan worden gedragen. Flexibele compressieriemen aan het frame geven de stuurtas voldoende grip en stabiliteit tijdens het rijden. Met pakriemen aan de bovenkant kan extra bagage, zoals een lichte tent of een bivakzak worden bevestigd. De ophanging van de packsack wordt door eenvoudige montage aan de stuurbuis bevestigd. Door de praktische afstandshouders en de in breedte verstelbare bevestigingen blijft er altijd voldoende ruimte voor de rem- en, schakelkabels.

Trailframe

De gemakkelijk toegankelijke frametassen Trailframe met 8 liter volume zijn door het lage zwaartepunt uitermate geschikt voor zwaardere bagagestukken zoals gereedschap, kampeerkooktoestellen of proviand.

Praktisch feature: de onderste 2 bevestigingsriemen kunnen worden verwijderd, waardoor de packsack in de lengte verstelbaar is en ook aan fietsen met achterwielvering kan worden aangebracht. Aan de bovenbuis wordt de tas door sterk klevende, rubberen banden bevestigd.

Advies verkoopprijzen:

Trailfront € 90,-

Trailsaddle € 100,-

Trailframe € 75,-

[vc_gallery interval=”5″ images=”22621,22625,22629″ img_size=”full”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

5 adembenemende wandelingen langs meren in de Franse Ardennen

Niet veel Nederlanders weten dat de Ardennen zich verder uitstrekken dan België. Het Franse gedeelte is minder toeristisch dan de Belgische buren, waardoor je...

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief