VideoReview: Ride Berserker – Recklessy Defiant!

Berserk: noun ber·serk \bə(r)-ˈsərk, ˌbər-, -ˈzərk; ˈbər-ˌ\

  • An ancient Scandinavian warrior frenzied in battle and held to be invulnerable
  • One whose actions are recklessly defiant
    (Mirriam-Webster Dictionary)

De Ride Berserker, alleen de naam vind ik al gaaf. En bovenstaande definitie belooft dan natuurlijk ook heel veel goeds. Frenzied in battle, recklessy defiant dat klinkt geweldig.

En ik moet zeggen, ik heb wel erg veel plezier op de berg gehad met de Berzeker. Verdeeld over twee dagen heb ik een paar runs op wat hardere pistes gemaakt, een hele boel in vrij dikke poeder met constante sneeuwval en alles deed de Ride Berserker met evenveel enthousiasme.

Ride zegt over de Berserker dat het een directional “hybrid camber” heeft. Je hoort deze terminologie wel vaker, maar het wordt wel door verschillende merken verschillend gebruikt. Vaak wordt hiermee bedoelde dat er een cambers onder de binding en rocker tussen de bindingen zit.

Maar de Berserker heeft een ruime camber die doorloopt tot de buitenzijde van je bindingen, Vervolgens loopt de tip in een fijn rocker omhoog, en bij de tail is het wat vlakker, beetje flat, en loopt dan ook weer omhoog. Dat zijn de hybride elementen. Ik vind het zelf meer een camber dan een hybride board; en ik hou ook erg van camber boards dus ik was helemaal blij.

Als je wilt weten wat camber en rocker precies betekenen check onze GearGuide. Heel grof gezegd, camber staat voor meer grip in carves, meer stabiliteit op hogere snelheid, rocker staat voor meer bewegelijkheid en vergevingsgezindheid. Hoe dat werkt staat ook in de GearGuide!

Maar de Ride Berserker is door dat hybride element toch ook wat makkelijker om te rijden dan een sterk en stijf, puur camber board: er zit nog veel gevoel de Berserker. Daarnaast kan je door de rocker in de tip makkelijker je bochten in draaien, edge-to-edge gaat lekker soepel. Met diezelfde rocker, en dat hebben we goed kunnen ondervinden, heeft de Berserker net die extra float dat ervoor zorgt dat hij ook levendig blijft in de poeder.

Het woordje “directional” betekent dat het board niet van tip naar tail symetrisch is. De eerder genoemde camber is iets naar achter geplaatst, en je staat ook iets verder naar achter. Dit is een groot voordeel op poederdagen omdat je dan niet teveel gewicht op de neus van je board wilt. Er is wel genoeg tail over om ook makkelijk switch te kunnen rijden.

Kortom de Berserker is een erg veelzijdig board, met ontzettend veel te bieden als je recklessy defiant van de piste af wilt rammen, of lekker lively door de poeder wilt cruisen. Ik vond hem wel iets minder agressief dan zijn naam doet vermoeden, maar de Ride Berserker kan wel makkelijke alle omstandigheden aan, en reckless kan je er zeker mee zijn!

De adviesprijs van de Ride Berserker is € 529,95 is via de site van Ride te kopen. Als je in een winkel terecht wilt kun je bijvoorbeeld naar Intersport Biggelaar in Eindhoven of bij Frosty Snowboarding in Bilthoven.

RECENSIEOVERZICHT
Piste
8,5
Poeder
7,5
Bewegelijkheid
7,5
High Speed stabiliteit
8,5
Carve
8,5
Grip
8
DELEN
Vorig artikelSneeuwpret komt eraan!
Volgend artikelRen de winter door met Asics 360 Protection
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

Geef een reactie