Videoreview Never Summer Maverix Snowboard

Na onze eerste kennismaking vorig jaar met een board van Never Summer konden we niet wachten om weer op een te rijden. De Welcome to the West van vorig jaar is gewoon een geweldig board, zo slim en goed gemaakt. Voor de review sessie van dit jaar hadden we twee Never Summer boards: de Maverix en de RipSaw. Voor Seb Jam, een van onze testers, was de Maverix het eerste board dat hij wilde rijden. En dat deed hij. Maar voordat we bij zijn review komen, eerst wat meer over het bord: wat voor board is het, waar is het voor gemaakt?

De Maverix is een Freestyle / Freeride / AllMountain-board, met een mid-flex en een vorm en profiel dat typerend is voor Never Summer. Camber onder de voeten, rocker tussen je bindingen een enorme platte naar gerockerde neus en een korte, met een stompe tail met rocker. Ze noemen dit het Fusion Rocker Camber-profiel en het is gericht op het combineren van de beste eigenschappen van camber en rocker. Never Summers doel was om te creëren: “A super nimble yet cushy ride with incredible responsiveness.” De neus, maar ook de graphics, wijzen op een surfy soort gevoel dat het bord zou moeten hebben.

Mocht je niet weten wat alle snowboard terminologie betekend, check dan onze Snowboard Review GearGuide.

De Review

Volgens Seb

De avond vóór de eerste dag dat we gingen boarden, hebben we de 15 boards in een hotelkamer opgesteld om te selecteren wat we als eerste wilden gaan rijden: de Maverix was Seb’s eerste keuze. En het stelde niet teleur; zoals Seb in de video zegt, de Maverix was zijn persoonlijke favoriet van de 12 herenborden die we hebben gereden. Seb vond de grote neus waanzinnig en prees de korte staart en de stabiliteit die het bood. De vorm bleek enerzijds de grip te bieden en anderzijds speelsheid en pop (lekker voor bij het springen). Seb had een geweldige tijd op en buiten de piste, smeet het board gemakkelijk van voor naar en van links naar rechts en zweefde moeiteloos in het poeder. Het board reageerde super direct op alles wat Seb wilde.

According to Mark

Hoewel het niet, net als bij Seb, míjn persoonlijke favoriet was, vond ik het nog steeds geweldig op het board. Het leverde grip en was heel gemakkelijk om bochten in te zetten. Het grappige is dat het board behoorlijk veel flex heeft, maar niet te zacht aanvoelt. Het is verbazingwekkend hoe Never Summer echt heel veel geweldige eigenschappen in één board verwerkt en daarmee een ongelooflijk veelzijdig board oplevert. Een echte board voor alle omstandigheden en terreinen.

Het is niet iets dat meteen opvalt, maar Never Summer staat erom bekend dat het hele sterke en duurzame boards maakt. In de Maverix is de NS Superlight Wood Core versterkt met twee soorten glasvezel en carbonlaminaat. De kwaliteit van de build is duidelijk. Het is dus een beetje duurder dan andere boards, maar het is het geld meer dan waard denken wij.

Conclusie

De Maverix is een geweldig freestyle / freeride board waarmee je alles op de berg aankunt erover of er dwars doorheen. Het houdt je lijn vast wanneer het nodig is, en draait net zo makkelijk wanneer je wilt. Het is geen beginnersboard, je moet het actief kunnen rijden. Voor ervaren tot gemiddelde rijders is dit board simpelweg geweldig!

Never Summer Maverix

Freeride/Freestyle

Adviesprijs: € 699,95

View more 2017/2018 snowboard reviews?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.