Videoreview: K2 Eighty Seven 2018 Snowboard

Een van de vijftien snowboards die we begin november in Stubai hebben gereviewd, was de K2 Eighty Seven. Het is een board dat onze twee ervaren testrijders Dees Hetzenauer en Seb Jam allebei hebben gereden. Twee verschillende rijders, met een verschillende kijk op het bord. Interessant toch?

K2 werkt nu al een tijdje met het “volume shifting” -principe in ee naantal van haar boards. De meest duidelijke voorbeelden hiervan die we hebben gereden waren de K2 Cool Bean en de Party Platter. Het idee is dat lengte niet de enige factor is die bepaalt of een bord de juiste is voor een bepaald gewicht en lengte, maar dat het lengte- en breedteverhouding, wat resulteert in een bepaald volume, het belangrijkste is.

Als je naar float in poeder kijkt, zie ik het punt, en na zowel de Cool Bean als de Party Platter gereden te hebben, moet ik het ermee eens zijn dat wel wat in dat idee van volume shifting zit. Het idee is om meer behendigheid en speelsheid in het bord te stoppen (het effect van het korter maken van het board) terwijl er voldoende volume onder de voeten blijft. Wat ik wel merkte met de eerdere twee boards is dat stabiliteit bij hogere snelheden wel eerder aan zijn grens zit.

De bovengenoemde snowboards zijn anders dan die van de Eighty Seven in het feit dat ze “flat” profielen hebben en de Eighty Seven niet. Het profiel van dit board is een camber tussen de bindingen met een beetje rocker (die K2 “tweekend” noemt) naar de tip en tail. De tip is vrij groot en puntig, zoals een surfplank. En dat is (volgens K2, waar dit board over gaat: “de surf vibe”.) Met een flex rating van 3 (op een schaal van 1 tot 10), een zeer lichte bamboe kern en een directional camber profiel. We hebben helaas niet in diepe pow gereden waar dit board voor gemaakt is. Aan de andere kant was de sneeuw op de pistes echt goed, en het profiel van de camber van het board deed veel om er erg van te genieten.

Begrijp je niet altijd wat alle begrippen willen zeggen? Check onze GearGuide Snowboards voor uitgebreide uitleg.

Volgens Dees

Dees is 175cm en 66 kilogram en de K2 paste echt goed in haar stijl van rijden. Haar ervaring was dat het board echt in staat was om alles wat ze tegenkwam op en buiten de piste aan te kunnen, doorheen te vlammen in haar woorden. Ze kon echt rammen met het board, en omdat ze lichter was en minder krachtig dan veel mannelijk rijders, gaf de K2 (geen specifiek damesboard) voor haar echt veel vertrouwen. Ze merkte wel dat je bij lagere snelheden echt het board stevig door de bochten moest duwen. Dus je hebt wel wat ervaring nodig om op dit board te rijden en er alles uit te halen.

Volgens Seb

Seb is ongeveer 180cm en ongeveer 80 kilo. Een krachtige big mountain rider die echt een board echt tot het uiterste drijft. Hij was echt getroffen door de lichtheid en speelsheid van het bord. Het was geweldig om ermee te springen, lekker tussen de buckels te stuiteren en hij hield ervan hoe het bord echt heel gemakkelijk draaide. Hij vond wel dat het bord te licht zou zijn voor zwaardere of grotere rijders.

De Eighty Seven in onze ervaring is een bord met verschillende gezichten en moeilijk vast te pinnen of echt te beoordelen langs één lijn. Voor lichtere rijders is het een rambak, voor zwaardere, krachtigere rijders toont het zijn behendigheid en speelsheid.

Al met al hadden zowel Seb en Dees een geweldige tijd op het board

Het laat zien dat de ervaring op een board heel verschillendkan zijn, afhankelijk van hoe je rijdt en wat je eigen volume is ;-). We kunnen concluderen dat de K2 Eighty Seven op verschillende manieren mensen kan laten glimlachen!

K2 Eight Seven

All-mountain Snowboard

Adviesprijs: € 509,95

Meer snowboard reviews 2017/2018 bekijken?

REVIEW OVERVIEW
Piste
8
Poeder
9
Park
7,5
Draaien
8
Carven
8,5
Snelheid
8,5
Springen
8
Jibben
8
Previous articleGearLimits op de Masters of LXRY?
Next articleAction Sports Gold van Lezyne voor de feestdagen
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.