Videoreview: Never Summer Ripsaw Snowboard

De Never Summer Ripsaw is een van die hele goede, bijzondere boards die Never Summer de afgelopen jaren heeft geproduceerd. Heel sterk en stevig geconstrueerd wat heel ze heel duurzaam te maken, en een hele specifieke combinatie van camber en rocker plaatsingen om tot een heel veelzijdig board te maken.

Het profiel dat Never Summer op een aantal boards gebruikt is de Ripsaw Camber, een combinatie van rocker tussen de bindingen en camber direct onder de bindingen die overgaat in een lage zachte rocker op de tip en tail. In die overgang is de base vlak, voor een beetje meer float en gemak bij het inzetten van bochten.

De Ripsaw heeft een twin shape zodat je in elke gewenste richting kunt knallen, switch of gewoon. De Vario Power Grip Sidecut maakt gebruik van verschillende radii om meer contactpunten aan de rand te bieden voor extra edge grip.

Shape, profiel en een stijve flex rating bij elkaar gevoegd en je krijgt een board dat verbazingwekkend veel grip, veel pop en kracht moet bieden om overal doorheen te rammen: gewoon een echt agressieve rit.

Als je niet alle snowboard terminologie lekker kunt volgen, check dan vooral onze Snowboard Gearguide.

De Review

Volgens Dees (66 kilo, 175cm, dame)

Dees hield erg van de Ripsaw en kon met het board echt rippen, ookal is het board met de 159 cm best een lang en stijf. Het is niet specifiek een dames board (die vaak een beetje meer flexibel zijn) dus ze moest wel echt met power rijden en toen bracht het board ook heel veel. Het board geeft een enorm hoeveelheid controle en stabiliteit, vooral ook op hogere snelheden. Als je het board echt op zijn kant zette, kon je de bochten echt stevig insnijden voor een geweldige carve sensatie. En ondanks het agressieve rijden dat je ermee kan doen gaf het board vertrouwen en voelde ze zich steeds veilig, ook bij die hogere snelheden.

Volgens Mark (92 kilo, 188cm, man)

De Ripsaw die we hadden was 159 en daarmee een beetje kort en een beetje smal voor mij. Ik zou waarschijnlijk beter met een 162 of een lengte van 163 op de Ripsaw X (die net een beetje breder is) hebben kunnen rijden. Dus ik moest me een beetje wennen, en het was niet vanaf het begin meteen zo hard rammen als ik graag doe. Zoals ik in andere reviews al aangaf, heeft dat ook altijd te maken met je technische vaardigheid. Als ik een betere snowboarder was, waren de momenten dat het board me niet kon houden waarschijnlijk minder geweest. Het is dus een combinatie van variabelen: eigenschappen van je board, je eigen fysiek en je skills die bepalen hoe goed een board echt uit de verf komt. Wat ik wel voelde, is de manier waarop je echt met power op dat board kunt rijden en de potentie om te rippen is eindeloos.

Conclusie

Onze beide conclusies waren dat je echt ervaren moet worden (dus meer dan gemiddeld) om echt op dit board te rijden. Je moet er agressief en krachtig mee zijn, en dan ransel je alles wat je tegenkomt.

Never Summer Ripsaw

All-mountain freestyle

Advies prijs: € 699,95

View more 2017/2018 snowboard reviews?

REVIEW OVERVIEW
Piste
9
Park
8
Poeder
8
Bochten maken
8
Carven
9
Snelheid
9
Springen
8.5
Jibben
8
Previous articleVideoreview: Salomon Rumble Fish
Next articleHoe Kilian Jornet traint…
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.