Videoreview: Salomon Rumble Fish

De Salomon Rumble Fish waar wij op reden is een model van het seizoen 2016-2017, maar het model 2017-2018 is vrijwel gelijk, dus toch een courant board om onder de voeten te hebben gehad. Het is een board specifiek voor dames ontwikkeld.

Het board heeft een flex rating van 7 en heeft de Salomon bekende “Flat out Rocker”. Dat betekend dat onder de binding het board naar een camber loopt, met tussen de bindingen een flat base, en op de nose en tail een rocker.

Het doel van camber in een shape is grip en “pop”, (dat het board energie dat je erin stop, teruggeeft, handig bij springen), het doel van een flat base is stabiliteit en de rocker is er ook voor die bewegelijkheid.

Mocht je niet weten wat alle snowboard terminologie betekend, check dan onze Snowboard Review GearGuide.

De Review

Deze combinatie levert voor Dees (175 cm, 66 kilo en een ervaren krachtige snowboarder) een board op dat lekker speels is, maar toch ook op hogere snelheden goed stabiel op zijn kant blijft. Een board dat je echt wel serieus moet willen rijden. Het heeft power nodig en dan krijg je veel speelsheid en kracht terug. Hij gaat redelijk makkelijk van kant naar kant, houdt ook de edge op hogere snelheid en reageert goed op wat je erin stopt. Een board dat op alle terreinen het goed zal doen, met neiging naar freestyle.

Conclusie

De Rumble Fish adviseert Dees aan wat meer ervaren dames, die hun bochten al kunnen maken en die de hele dag willen knallen, wat de berg ook biedt!

Salomon Rumble Fish

All mountain Freestyle

Adviesprijs: € 499,95

Meer 2017/2018 snowboard reviews bekijken?

REVIEW OVERVIEW
Piste
8
Poeder
7.5
Park
8.5
Bochten maken
8
Carven
8.5
Snelheid
8.5
Springen
8
Jibben
8
Previous articleGearLimits op de NKBV Bergsportdag
Next articleVideoreview: Never Summer Ripsaw Snowboard
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.