Snowboard Review DC Telegraph 2018 – Dames board

De DC Telegraph is een dames specifiek snowboard met een elegant maar toch stoer graphic desig waarbij met name de fraaie houtnerf de esthetiek van die board op een hoger niveau legt. Kortom, mooi board voor stoere dames.

Dat komt ook tot uitdrukking in de shape van het board. Een klassieke camber waarbij het 100% houten board je veel grip en stabiliteit geeft, zo lang als je genoeg power in het board legt. Het board heeft wel een medium flex (dus redelijk soepel) niet een hele stijve camber dus, en is een true twin, dus je kunt em allebei de kanten op lekker relaxt rijden.

Het board is te koop in maten 144, 148 en 152 centimeter.

Mocht je niet weten wat alle snowboard terminologie betekend, check dan onze Snowboard Review GearGuide.

De Review

Volgens Dees (66 kilo’s, 175cm, dame)

Dees vond de DC Telegraph een echt lekker board. Ze heeft sowieso een voorliefde voor klassieke camber boards (waarbij Dees ook aangaf rockers best te kunnen waarderen) omdat ze grip, stabiliteit en vertrouwen geven. Hogere snelheden kan die goed aan, als je het board op de rand zet dan kan je lekker scherp carven. Een board dus om lekker op de piste te knallen, en met een camber kan je ook in het park goed kickers nemen en stabiel landen. Spelen op de piste, stukje poeder pakken. De Telegraph vindt het allemaal prima.

Conclusie

Een heel fijn board die goed paste bij de manier waarop Dees wil rijden. Een lekker sterk all-mountain board. Je moet wel al goed je bocht kunnen maken om het echt plezier te proeven, dus geen beginners board maar een voor de ervaren tot gevorderde rijder.

DC Telegraph

Lady’s All-Mountain

Adviesprijs: € 449,95

Meer 2017/2018 snowboard reviews bekijken?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.