Omschrijving The North Face Tansa Shorts

De Tansa Short van The North Face, vernoemd naar het Japanse fonetische woord voor ‘verkenning’, biedt de nodige bescherming voor wandeltochten bij warm weer. Het lichtgewicht, rekbare materiaal helpt je gemakkelijk en comfortabel te bewegen. Ritszakken aan de voor- en achterkant voor je kleine benodigdheden. Gebruik de meegeleverde riem voor een goede aansluitende pasvorm. In maat 36 wat gelijk is aan Medium weegt de broek inclusief bijhorende riem 230 gram.

Het verhaal achter The North Face

Merknaam: The North Face is vernoemd naar de koudste, meedogenlooste zijde van een berg. We hebben ontdekkers geholpen om de ongrijpbaarste hoogten van de Himalaya te bereiken. Maar het verhaal van The North Face begint, grappig genoeg, op het strand. Om precies te zijn de buurt North Beach in San Francisco, op zo’n 45 meter boven zeeniveau. Hier besloten twee wandelfanaten in 1966 van hun passie hun werk te maken en een bergsportwinkeltje te openen.

 

Testcondities

Ik heb de Tansa Shorts met diverse buitensportactiviteiten gebruikt. Tijdens offroad hardloop trainingen en met meerdere dagwandelingen. Ook met wandelingen tijdens het dragen van een rugzak. Tijdens vrije tijd besteding, de sociale momenten, bedoel ik hiermee heb ik de Tansa Shorts ook gedragen.

De condities waren vaak goed en meestal droog. Op die momenten werd er behoorlijk gezweet en kon ik het comfort van de Tansa Short goed testen. Er waren ook testmomenten met hevige regenval waarbij de Tansa Short volledig doorweekt was. Hier werden natuurlijk ook bevindingen gedaan.


Review The North Face Tansa Shorts

Toen ik de Tansa Shorts uitpakte en voor het eerst zag was ik positief verrast. Het gewicht van de Tansa Shorts en de materiaal keuze vielen mij op. The North Face heeft gekozen voor een elastische – rekbare stof en dat komt de pasvorm ten goede. Verder is de pasvorm fit en zit er dus geen materiaal teveel aan. De Tansa Shorts zit heerlijk maar ik moet wel even wennen aan de zakken. Die zitten namelijk anders geplaatst dan ik normaal gewend bent.  Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met de broek.

Tijdens de activiteiten voelt de Tansa Shorts erg prettig aan. De rekbare stof is echt een meerwaarde. Ik heb de Tansa Shorts zelfs met een trailrun training gebruikt en ik heb geen hinder ervaren. Wat betreft de zakken in de Tansa Shorts viel mij op dat deze anders geplaatst zijn zoals ik al eerder vertelde. Als ik deze open of dicht wilde doen had ik twee handen nodig.

Materiaal keuze

Zoals ik al eerder aangaf is de keuze van het materiaal super. Het geeft een comfortabel gevoel. Tijdens activiteiten zoals wandelen rekt het materiaal gewoon mee. Op deze manier heb je geen hinder van de broek en belemmerd het niet in je beweging. Ik heb de broek niet getest tijdens klettersteigen of klimactiviteiten. Maar ik zou de broek gezien de beweegbaarheid en de pasvorm zeker meenemen tijdens trip. Wanneer de broek helemaal doorweekt is heeft hij een droogtijd van ongeveer 12 uur. Overigens is de broek nog steeds comfortabel als deze nat is.

Verleden

In het verleden heb ik een aantal broeken en ook korte broeken van The North Face gehad. Mijn ervaringen over de broeken van The North Face waren niet goed. De reden hiervan was meestal de pasvorm. De broeken waren vaak ruim en niet comfortabel. Na het testen van de Tansa Shorts is mijn mening veranderd. De Tansa Shorts zit perfect en pasvorm is fit. De Tansa Shorts is niet alleen functioneel maar ziet er ook stoer uit.

Pluspunten

  • gewicht
  • design
  • pasvorm

Minpunten

  • zakken
  • riem

The North Face Tansa Short

Winkeladviesprijs: € 69,95

RECENSIEOVERZICHT
Overall
Comfort
Design
Weight
Pasvorm
Vorig artikelA bit of #winteriscoming inspiration: Absinthe Films’ TurboDojo trailer
Volgend artikel007 Elements Experience in Sölden – weer eens wat anders dan après-ski
Danny van Haaften
Buitensporter, ik ben werkzaam bij de overheid en in mijn vrije tijd hou ik mij bezig met verschillende disciplines van de buitensport. Sinds 2000 ben ik actief als wegatleet in competitief verband en heb ik afstanden tot aan de marathon gelopen. Omstreeks 2007 ben ik tevens gegrepen door het survivalrun virus. Sindsdien heb ik vele survivalruns als wedstrijdatleet in binnen en buitenland gelopen. Als rode draad hier doorheen ben ik actief als berg-buitensporter in verschillende disciplines o.a. rotsklimmen, meerdaagse bivak-wandeltochten en fietstochten. In 2016 ben ik gestart met DH Buitensport om mensen te motiveren meer naar buiten te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.