Peak Performance is een Zweeds merk voor high-end outdoor en action sports kleding dat met name bekend is van high-end wintersport kleding. Maar kleding voor running, mountaineering en andere outdoor activiteiten behoren ook tot de collectie van de Zweden. We kregen de gelegenheid om uit de collectie van 2015 de Vapor J shorts en jacket te testen. Bedoeld om gebruikt te worden als zeer lichte outershell kleding bij bv running, hiking en mountainbiken.

Testcondities

De Vapor J combinatie is tijdens verschillende sport activiteiten getest. Vooraleerst als outer shell tijdens mountainbike tochten, maar ook bij een meer reguliere outdoor sport, hockey. Dit bij temperaturen rond 0 graden celsius.

IMG_3801 Licht, ademend, zeer comfortabel, wind en waterdicht en goed wasbaar. Eigenlijk alles wat je zoekt in goede sports gear. De Vapor J combinatie heeft het allemaal. Toen ik voor het eerst de kleding in handen kreeg was ik onder de indruk van het super lage gewicht en de bijzondere stof. Erg dun, maar met een lichte stretch erin. Toen ik de jas aan deed voelde het meteen heel prettig. De maat die ik testte was een medium, waar ik normaal large draag. Dus het jacket en de short sloten goed aan, en hadden strak kunnen aanvoelen als het niet zo ontzettend prettig zat.

Het bleef goed zitten, tijdens mountainbiken maar ook tijdens hockeyen. Wellicht geen action sport, maar wel een waar bewegelijkheid heel belangrijk is. En ondanks de strakke fit voelde ik me op geen enkel moment beperkt in mijn bewegingen. Sterker nog, doordat alles zo goed past en blijft zitten gevoegd bij het lichte gewicht, merk je bijna niet dat je het aan hebt, en ben je totaal vrij in je bewegingen. Daarnaast heb je bij hockey trainingen vaak dat je 15 a 20 minuten heel intensief beweegt, om bij een volgende trainingsvorm weer stuk minder te bewegen. Dat zijn de momenten waar je sterk kunt afkoelen, en gezien de temperaturen waarbij ik met de Vapor J trainde waren die tegenstellingen tussen warm en koud erg groot. Dankzij de kleding heb ik het eigenlijk helemaal niet koud gehad. Ten eerst omdat tijdens de inspannende oefeningen het materiaal zo goed ademt dat je veel minder zweet dan met minder technische outershells. En ten tweede omdat bij rust de jacket en broek de koude lucht goed buiten houdt.

Voor de goede orde, de jacket is niet gevoerd en als je echt afkoelt is het niet voldoende om je warm te blijven houden.

IMG_3805Bij het mountainbiken heb ik ook de combinatie gedragen tijdens langere tochten bij koud en nat weer. Daarbij was ontzettend prettig dat de jas tijdens de gehele rit de temperatuur van je lichaam zeer goed reguleerde. Aan het begin van de rit gaf het voldoende warmte, en naarmate de rit voorderde en mijn lichaamstemperatuur opliep, kreeg ik het niet te warm. Erg prettig dus.

Daarnaast kon de jacket en broek de regen en ook opspattende modder makkelijk aan. Totaal waterdicht en modder no problem. De modder liet zich ook makkelijk uit de stof wassen.

Pluspunten:

  • Zeer lage gewicht
  • Buitengewoon ademend
  • Zeer isolerend
  • Stretch in de stof daardoor zeer comfortabel bij beweging
  • Goed wasbaar

Minpunten:

  • Prijs: de kwaliteit van de kleding is wel zeer hoog.

 

Adviesprijzen: Shorts: € 135,- / Jacket: € 395,-

 

Ik zou dit product aan mijn vrienden adviseren.

REVIEW OVERVIEW
Overall
Gewicht
Ademend
Wind /Waterdicht
Draagcomfort
Prijs
SOURCEPeak Performance
Previous articleVideo-Review: Cross Board; barrels of fun
Next articleReview: Osprey Daylite Rugzak
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.