Op GearLimits hebben we vaak rugzakken van Osprey gereviewd, meestal modellen die zijn bedoeld om tijdens intensieve sportactiviteiten te worden gebruikt (onze kernactiviteit natuurlijk). Osprey’s collectie bevat echter veel andere rugzakken en tijdens een recente zomervakantie met mijn familie naar Canada heb ik de gelegenheid gehad om te ervaren wat Osprey in het “travel” segment te bieden heeft. Dus een kleine zijstap naar dit “genre”; om te zien of Osprey ook goed is in deze soorten packs.

We ontvingen van Osprey de Fairview, eigenlijk een 2-1 in een rugzak, speciaal ontworpen voor dames. Deze travelpack bestaat uit twee rugzakken, de hoofdrugzak en een kleinere 13L-daypack die, dat wanneer je het niet apart gebruikt, op de buitenkant van de grote rugzak zit middels een ritslangs de hele buitenrand van de daypack. De daypack heeft een hoofdvak met een aparte vakje voor kleinere artikelen en een laptop / tablet sleeve. Bovendien heeft het een klein bovenvak van krasvrij materiaal voor je zonnebril (we zien dat op de meeste Osprey-rugzallen) en op de buitenkant van de rugzak twee elastische meshzakken voor drinkflessen.

Zoals gezegd, de daypack kan op de grote rugzak geritst worden en verder strak gezet worden met compressiebanden. Ik moet zeggen dat de totale rugzak er dan erg “clean” uitziet, met weinig loshangende bandjes die bij sommige rugzakken vaak een erg rommelige indruk kunnen geven.

Het hoofdpakket is slim in elkaar gezet. Als je het niet als een rugzak draagt kan je de schouderbanden achter een open-en-dicht te ritsen paneel op het rugpand wegbergen. Bij het reizen met het vliegtuig en de auto is dat een welkome functie die de schouderbanden beschermt tegen beschadiging. Vervolgens kan je de rugzak dragen met twee handgrepen op de bovenkant en op het midden van de rugzak.

Wanneer je de schouderbanden gebruikt, kan het ritspaneel worden weggeborgen, en zie je een mesh geventileerd achterpaneel. Na onze eerste engelse review kregen we reactie op onze Facebook pagina van een gebruiker van de rugzak die aangaf dat bij hem het mesh paneel op verschillende plekken kapot was gegaan. Wij hebben die ervaring niet gehad, maar het kan dus lonen om te zorgen dat het paneel verwijderd blijft van scherpe voorwerpen of materiaal dat het kan beschadigen. Nog meer reden om als je de tas niet als rugzak gebruikt, de schouderbanden achter het ritspaneel op te bergen. Daarmee is ook het mesh rug pand beschermt.

Datzelfde paneel is strak gespannen over een draag frame dat speciaal is ontworpen voor de vrouwelijke anatomie. De binnenkant van de grote rugzak heeft een groot compartiment, met daarbij een aparte, ruime meshzak voor bijvoorbeeld je vuile items. Er zijn geen verdere zijzakken aan de rugzak.

Als je meer wilt weten over dames rugzakken, check on speciale GearGuide pagina.

De features van de tas zijn basic maar voldoende, de veelzijdigheid van de dagpack is een erg interessante functie. Mijn vrouw (die de tas gebruikte), meldde dat het dragen van de tas als rugzak comfortabel was.

Het achterpaneel- en draagsysteem zijn niet zo goed en compleet als je op een technisch trekking pak zou vinden, maar zijn zeker geschikt voor het soort reizen / backpacking waarvoor de tas bedoelt is.

De 13L-dagzak was minder comfortabel om mee te lopen, zeker met meer gewicht in de rugzak, dus na een paar keer op 2-3 uur wandelingen te hebben gebruikt, koos mijn vrouw voor een andere daypack.

Haar eindoordeel: “Ik ben echt enthousiast over het concept. Zeker voor citytrips werkt het echt goed. En omdat de Fairview erg mooi is ontworpen, zou ik het alleen al kopen om de looks . Ik kijk ernaar uit om weer te gebruiken.”

Osprey Fairview 55 Travelpack
Dames

Retail price € 159,95

REVIEW OVERVIEW
Comfort & Fit
Materialen
Design
Veelzijdigheid
Pockets & features
Bang for your buck
Previous articleReview: Jaybird X3 Sport Wireless in-ear headphones
Next articlePatagonia opent webshop voor tweedehands kleding – Worn Wear
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.