Review: Nitro SupraTeam 2018 All-mountain Snowboard

De Nitro SupraTeam is terug van weggeweest. Waar het in 2008 een (blijkt nu) laatste versie op de markt was, heeft Nitro dit jaar het board opnieuw geintroduceerd. Het board wordt gepositioneerd als een agressief en stijf all-mountain camber board waarmee je piste, off-piste moet kunnen gaan, waarbij het minder freeriding en freestyle georiënteerd is. De Flex rating is 8 van 10, wat tamelijk stijf is. Het board is er in maten 156 t/m 162, dus serieuze mannen maten.

De informatie van Nitro zelf week toch een beetje af van onze indruk van dit board, altijd interessant dus.

Mocht je niet weten wat alle snowboard terminologie betekend, check dan onze Snowboard Review GearGuide.

De Review

Volgens Dees (vrouw, 175cm, 66kg)

Naar de specs kijkend zou je denken dat de SupraTeam een stijf, harde ram bak is waar een vrouw moeilijk om kan rijden. En voor de lichtere dames die met minder power rijden is het niet een uitgelezen board. Dees, met haar lengte en ervaring liet weten het board toch prettig en flexibel te hebben gevonden, met name tussen de bindingen is er genoeg flex in de lengterichting. Dat maakt het wisselen van kant makkelijker, en dus het inzetten van bochten lichter. En als je dan zo’n bocht goed inzet en gaat carven, helpt het camber profiel van het board ook om goed grip te houden en lekker op snelheid door te kunnen rijden.

Volgens Dees is het een board waar je als beginner goed je skills op kunt gaan aanscherpen. Als je dus niet heel veel ervaring hebt maar wel ambities hebt om sneller te gaan en lekker het carven onder te knie te krijgen, dan is de SupraTeam een goede optie!

Volgens Mark (Man, 188cm, 92kg)

De SupraTeam die wij meehadden heeft met 159cm op zich een goede lengte voor mijn lengte en gewicht. Maar met wat meer lengte zou het board voor mij nog beter tot zijn recht komen. Voor mij voelde het board ook niet als een agressief camber board, waar ik we van houdt. Hij had wel genoeg stijfheid om lekker stabiel op te rijden, en ook idd genoeg flex om makkelijk van kant naar kant te gaan. Helemaal voluit rammen heb ik minder gedaan met het board; op een of andere manier nodigde het toch niet uit om het gas volledig in te drukken. Dat gezegd hebbende is het dus wel een board waarop je met wat minder ervaring wel meer snelheid kunt opzoeken dan bij veel andere boards waar je op kunt beginnen. Omdat het wel goed dat eenvoudig inzetten van bochten combineert met stabiliteit op hogere snelheden.

Conclusie

De Nitro SupraTeam, is een krachtig maar nog steeds redelijk flexibel board. Geen lompe piste rammer of messcherpe carver, maar op de piste kan je toch lekker carven, je trucjes doen, en ook in het park zal de SupraTeam het helemaal prima doen, met voldoende pop voor take-off en stabiliteit om te landen.

Nitro SupraTeam

All-mountain

Adviesprijs: € 599,95

Meer 2017/2018 snowboard reviews bekijken?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.