Review: Jones Mind Expander All-mountain snowboard 2018

De Jones Mind Expander is wat Jones Alternative All-Mountain Shredder noemt. Aangezien het een Jones-snowboard is -het snowboard bedrijf dat freeride en big-mountain legende Jeremy Jones heeft opgericht) staat het voor voor freeride, poeder en creativiteit. Waar het andere Jones-board in onze review reeks, de Flagship een stijf camber board was, gericht op pure power en grip op hoge snelheid, is het profiel van de Mind Expander meer gemaakt voor speelsheid, een surfy-gevoel maar zonder concessies te doen aan grip en kracht.

De base van de Mind Expander heeft een flat profiel onder de bindingen en heeft op de neus en de staart een rocker profiel. De 3D-bevel, met name op die fijne neus op het bord, helpt met float in de poeder en vergevingsgezindheid. De rocker in de neus begint net aan de binnenzijde van de insets en de rocker op de tail begint juist net aan de buitenzijde van de insets. Gevoegd bij de set-bak positie (je staat dan net wat achter het midden van het board aangevuld met de plaatsing van deze flat naar rocker overgangsgebieden, zorgt ervoor dat je op de witte poedergolf kunt surfen.

Maar aangezien het niet elke dag een poederdag is, heeft de Mind Expander technologie om ervoor te zorgen dat je ook op de piste kunt knallen. De “Traction Tech” zorgt voor meerdere contactpunten op de edge, de randen van je board. Zoals een golvend gekarteld broodmes makkelijke door brood snijd dan een rechte, zo helpt deze edge je ook op hardere sneeuw goed grip houden. Deze technologie is cruciaal om de minder lange effectieve edge (met minder grip) toch de grip te geven die je nodig hebt om hard de piste af te gaan met stabiliteit en controle.

Als je niet precies weet wat al die snowboard terminologie betekent, check dan onze Snowboard GearGuide.

De Review

Dees Hetzenauer (vrouw, 175cm en 66 kilo) en Seb Jam (Man, 180cm en 80kilo’s) hebben beiden de Mind Expander onder de voeten gehad en waren behoorlijk onder de indruk.

Volgens Dees

De Mind Expander was een van Dees ‘favoriete borden. Zowel op as off-piste was het erg prettig rijden. De “flat” base en de 3d bevel hielpen echt om creatief te zijn en lekker te kunnen spelen op de langzamere delen van de piste. Kleine tail presses, lichte butters, kleine 180’s, gewoon plezier maken ging erg makkelijk. En toen ze de gaspedaal echt indrukte deed de Mind Expander het nog steeds top. Van edge naar edge gaan was gemakkelijk, en ook al is dit geen puur carve board (zo is het ook niet gemaakt) het board hield bij hogere snelheden goed zijn rand. Ze vond het surfgevoel dat het bord je kan geven heerlijk om te voelen.

According to Seb

Seb is minder een surfy, tenminste in zijn manier van rijden. Dan is hij iemand die altijd hard wil gaan. Voor Seb was de Jones Mind Expander een goede all-rounder. Het stelde hem in staat om vol de helling af te knallen maar ook om off-piste te shredden. Seb is een krachtige rijder en hij rijdt zijn boards ook op power. Alles met snelheid en op zoek, of het nu op of off-piste is, naar hits om te pakken. Hij prees de float maar ook de stabiliteit van het board.

Concluderend kunnen we zeggen dat de Mind Expander een all-mountain board is met een zeer eigen twist. Het is geweldig in de poeder, zonder een poederbord te zijn; je kunt high-speed carven op de piste, zonder een pure carver te zijn: het zal in veel verschillende echt geschikt zijn. We zouden zeggen dat de Mind Expander geen beginners board is, je zou ermee kunnen beginnen, maar een beter moment om dit board te kopen is wanneer je bochten al kunt maken en die volgende stap wilt zetten.

Jones Mind Expander

All-mountain Snowboard

Adviesprijs: € 529,95

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.