De Jetboil Sol Aluminium is ongeveer 6 jaar in mijn bezit. De Sol is inmiddels niet meer leverbaar maar er zijn betere en vernieuwde versies verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de Jetboil Minimo Carbon, Zip Blue en Joule kooksystemen. Omdat deze nog steeds goed werkt, wilde ik dit toch graag mijn ervaring delen middels een review op GearLimits.

De Jetboil Sol belofte

Maak maaltijden en warmte drankjes met deze super compacte en efficiënte keuken. Of je nu koffie, soep, noedels of gedehydrateerde maaltijden maakt. Ideaal voor zeer lichte backpacking en dagwandelingen.

  • 0.8L kookkop met isolerende en geïntegreerde FluxRing warmtewisselaar.
  • Push-button ontsteking.
  • Kooktijd voor 0,5L is 2,25 minuten.
  • Kookt 12L water per 100g Jetpower canister.
  • Inklapbare potsteun (apart verkrijgbaar) laat u het met andere potten en pannen gebruiken.

Ik gebruik hem bij al mijn buitensport activiteiten. Of ik nu met mijn kinderen een wandeling maak en knakworstjes opwarm, een vier daagse solo fietstrip maak of een bivaktocht. De Jetboil is mijn partner in betere tijden… namelijk etenstijd.

Zomer en winter presteert de Jetboil goed. De winterse omstandigheden waren tot -12 en zelfs dan werkt hij nog naar behoren. Met de juiste gasverhouding en natuurlijk het warm houden van je gasblikje. Daar ligt wel een cruciaal punt het is geen benzinebrander. Hij is licht en handig in gebruik. Overigens gebruik ik hem eigenlijk alleen om water in te koken, dus in combinatie met droogvoer en als drinkmok voor warme dranken.

Pluspunten

  • licht
  • redelijk goedkoop
  • gebruiksvriendelijk
  • duurzaam

Minpunten

  • deksel past niet altijd even lekker, waardoor hij tijdens vervoer uit elkaar gaat

Conclusie

Een goede aankoop en een goede aanvulling op je lichtgewicht uitrusting. Hij is duurzaam en eenvoudig in gebruik. Zou ik de volgende keer weer een Jetboil aanschaffen: ja zonder twijfel.

RECENSIEOVERZICHT
Gebruiksgemak
Inpakvolume
Vlamregeling
Stabiliteit
Duurzaamheid
Prijs/Kwaliteit
Vorig artikelReview: Berghaus Vapourlight Hypertherm hoody – perhaps the ultimate mid layer
Volgend artikelHillary Step ingestort of niet?
Danny van Haaften
Buitensporter, ik ben werkzaam bij de overheid en in mijn vrije tijd hou ik mij bezig met verschillende disciplines van de buitensport. Sinds 2000 ben ik actief als wegatleet in competitief verband en heb ik afstanden tot aan de marathon gelopen. Omstreeks 2007 ben ik tevens gegrepen door het survivalrun virus. Sindsdien heb ik vele survivalruns als wedstrijdatleet in binnen en buitenland gelopen. Als rode draad hier doorheen ben ik actief als berg-buitensporter in verschillende disciplines o.a. rotsklimmen, meerdaagse bivak-wandeltochten en fietstochten. In 2016 ben ik gestart met DH Buitensport om mensen te motiveren meer naar buiten te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.