In het begin van de zomer kreeg ik deze Hydro Flask Standard Mouth 0,7 L Isolatiefles opgestuurd om te reviewen. Op het eerste gezicht was ik meteen onder de indruk: hij zag er stevig en goed uit. Maar Hydro Flask was een voor mij onbekend merk en ik wilde meer weten over het bedrijf en hun achtergrond.

Het merk is in 2009 in Bend, Oregon, begonnen met het produceren van geïsoleerde thermosflessen met het idee om tijdens outdoor activiteiten altijd te kunnen beschikken over een koude of warme drank. Sindsdien hebben ze hun assortiment uitgebouwd naar meer dan 100 producten. Sinds 2015 zijn ze ook actief in Europa.

De belofte

Deze review gaat over de isolatiefles van 0,7 liter. Hydro Flask beweert dat de isolatiefles je warme drank 12 uur lang warm houdt en je koude drank tot 24 uur koud houdt. Dat is nogal een bewering en dat wilde ik wel eens testen. Dus heb ik de fles gevuld met kokend water en heb elk uur gekeken hoe warm het water nog was. Na 8 uur was het water van 100 graden Celcius afgekoeld naar 65 graden Celcius. Nu is dat natuurlijk niet warm genoeg om een perfecte kop koffie mee te zetten, maar op een koude dag gaat een kop thee of koffie van 65 graden je nog steeds wel een warm gevoel van binnen geven, dus de Hydro Flask doet wat hij belooft te doen.

In de praktijk werkt de Hydro Flask prima. Wij hebben hem gebruik tijdens onze vakantie om in de auto lekker koffie of thee te kunnen zetten of om tijdens activiteiten thee of koffie te drinken en dat ging prima. De fles blijft koel aan de buitenkant en lekt niet.

Het enige dat opviel was dat de stalen ring net onder de dop warm wordt als de fles gevuld is. Niet warm genoeg om je aan te branden, maar wel om even te schrikken.

De dop sluit bijzonder goed af en geeft je het gevoel dat je hem met een gerust hart onderin je daypack kunt doen zonder bang te zijn dat hij gaat lekken. Iets wat niet geheel onbelangrijk is als je er op uit trekt.

Kortom een prima isolatiefles die doet wat hij moet doen en er daarbij ook nog mooi uitziet. Een aanrader als je een goede isolatiefles zoekt!

De Hydro Flask Standard Mouth 0,7 liter isolatiefles is in vier kleuren (blauw, wit, groen en zwart) te krijgen en heeft een winkeladviesprijs van € 39,95.

Hydro Flask Standard Mouth 0,7 L
Isolatiefles

2 REACTIES

  1. Ik ben het niet eens met de review. Een groene hydroflask gekocht (620 ml). Vooraf gevuld met kokend water om daarna te vullen met koffie. Na 2,5 uur was de koffie al niet goed warm meer en kon ik die zo opdrinken. Prachtige fles, sluit goed af, maar warm houden doet deze fles niet. Wellicht een technisch mankement.

    • Dag Carla,
      Wat vervelend om te horen. Ik gebruik de hydroflask nog dagelijks. Nu voor iets minder spannends dan koffie maar voor heet water voor de fles van mijn kind. Dat water blijft dan de hele nacht goed warm. Misschien dat er dan idd sprake is van een technisch mankement. Misschien even contact opnemen met Hydroflask of uw verkooppunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.