De Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel met een inhoud van 110 liter kan wel tegen een stootje. Je hoeft geen keuzes te maken want deze duffeltas is groot genoeg voor al je gear. Of je nu je gezin meeneemt op een crosscountry roadtrip of een expeditie pakking doet, de Wanderer Wheeled Duffel ondersteunt al je verpakkingsbehoeften met zijn zware constructie.

Draag hem op je rug, rol hem over een hobbelige weg of bind hem vast aan de bovenkant van je voertuig. Deze duffeltas kan tegen een stootje!

Belofte Eagle Creek

Eagle Creek is een uitnodiging om de wonderen van de mensheid en onze planeet te ontdekken. Van stadsparken tot exotische bestemmingen, we zijn er trots op je uit te rusten met veelzijdige uitrusting die je voorbij je angsten en buiten je comfortzone brengt.

Review: Eagle Creek Wanderer 110 liter wheeled duffelEagle Creek rust reizigers uit met uitrusting om het bekende en het onbekende te overstijgen. Onze No Matter What ™ -garantie is een hoeksteenbelofte geworden voor onze stam van uiteenlopende reizigers. We weten dat u een product nodig hebt dat u overal mee naartoe kan nemen. Door uitrusting te bouwen die lang meegaat, helpen we afval te elimineren dat anders op een stortplaats belandt en beschermen we onze planeet voor de komende jaren. Wij zijn een beweging die zich erop toelegt de wereld rond te reizen om elkaar en de planeet beter te begrijpen.

Testcondities Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel

De Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel werd dagelijks voor een periode van drie maanden getest. De omstandigheden waarin de duffeltas werd getest waren wisselend. Het terrein was uiteenlopend van kantoorpand tot bosrand. Op deze manier kwam de veelzijdigheid van de duffeltas maximaal aan bod.

De Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel werd benut als opslagplaats voor al mijn materialen tijdens een (praktijkgerichte) opleiding. Tijdens de vele verplaatsingen,  veelal buiten en intensief gebruik was ik in staat om de duffeltas goed te kunnen beoordelen.

Review: Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel

Mijn eerste indruk van De Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel was gematigd. Dit kwam mede door de kleur rood/roze waar ik geen fan van ben maar de kleur stond de veelzijdigheid en de toepasbaarheid van de duffeltas niet in de weg.

Review: Eagle Creek Wanderer 110 liter wheeled duffelDe Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel is een robuuste duffeltas die echt tegen een stootje kan. Het materiaal  van de duffeltas is waterdicht en geeft de duffeltas een stoer uiterlijk. Zoals al eerder werd benoemd is de duffeltas erg veelzijdig.

De Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel is zowel als rugtas als roltas (trolly) te gebruiken. De duffeltas is voorzien van grote kunststof wielen met een grof profiel waardoor je de duffeltas als roltas in verschillend terrein kunt gebruiken.

Dit gezegd hebbende is dit wellicht ook direct het onderdeel waar het verbeterpunt van de duffeltas zit. De duffeltas is niet voorzien van een onderstel waardoor het balans tijdens het verplaatsen op de wielen tegenvalt. Met als gevolg dat de  duffeltas continu uit balans raakt en omvalt.

Wat tijdens het gebruik als roltas met de wielen tevens voor verbetering vatbaar is de lengte van de greep om de duffeltas voort te bewegen. Hier had ik al snel een oplossing voor gevonden door de greep met een touw te verlengen.

Dus een samenvatting van mijn ervaringen zijn dat De Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel en top tas is maar op een enkel punt zoals de rol mogelijkheid nog winst zou kunnen halen.

Pasvorm Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel

De pasvorm van de duffeltas is goed zodra je de duffeltas op de rug doet. De verstel mogelijkheden hierin zijn tevens goed. Zodra je de duffeltas als roltas gaat gebruiken is de pasvorm minder goed zoals ik al eerder benoemde. Door de lengte van de greep en geen onderstel bestaat de kan dat je scheef gaat lopen om te compenseren waardoor je mogelijk last krijgt van blessures.

Review: Eagle Creek Wanderer 110 liter wheeled duffelMateriaal Eagle Creek Wanderer Wheeled Duffel

De keuze van het materiaal is top. De duffeltas is waterdicht gebleken naar een aantal regenbuien. Verder oogt de duffeltas robuust, stoer en doet het materiaal ernstig vermoeden duurzaam te zijn.

  • Inhoud: 114 liter
  • Gewicht: 2.27 kg
  • Materiaal: TPU 900D Poly Twill, 1680D Ballistic Poly Recycled PVB
  • Adviesprijs: 149.95 euro

Pluspunten

  • Grote opening
  • Veelzijdigheid
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Roltas functie (lengte greep, ontbreken onderstel)

Korte conclusie

Met de ervaringen die ik nu heb opgedaan zou ik deze duffel niet aanschaffen of aanraden. Wat ik wel zou doen is een kleinere versie aanschaffen waar de roltas functie niet inzit want de duffeltas voldoet verder super. Dus een kleinere versie of wellicht een grotere versie zou ik zeker aanraden.

De duffel kost € 169,- en is o.a. te krijgen via Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.