Testcondities

De Buff Helmet Liner Pro is getest in Nederland op MTB routes (bos, heide) bij rond de 20-25 graden. De helmet liner is gedragen onder een basic Specialized helm. (zie foto)

Review

Een eenvoudig product, niet duur, en doet precies wat het doen moet, en doet dat goed. Over de Helmet105859-228x229 Liner Pro BUFF® hoef je bijna niet meer te zeggen dan dat. De Buff is erg prettig om te dragen en eigenlijk voel je het onder je helm eigenlijk niet zitten. Je hoofd blijft gewoon koel, en grootste voordeel wat mij betrof is dat ik geen last had van zweet dat in je ogen of op je bril komt.

gearlimits-buff-Helmet-Liner-Pro-RIMG0118Na een rit van 2 uur voelde de Buff vochtig aan, maar lang niet nat. Ook het feit dat er geen zweetgeur in mijn helm zat, noch in de Buff zelf, geeft aan dat het zweetvocht dus goed wordt afgegeven aan de buitenlucht (door de inlets in mijn helm). De zeer lichte stof waarvan de Buff is gemaakt, ‘100% Fastwick Extra Plus’ geweven polyester, is verantwoordelijk voor deze “superb wicking performance” zoals het op de website van Buffwear beschreven staat, en waar ik het alleen maar mee eens kan zijn.

Het beetje vocht dat in de Buff zat, droogt heel snel en laat weinig tot geen geur achter. Volgens de website van BUFF Wear komt dit o.a. doordat de stof is behandeld met ‘Silver Plus’, een speciaal “odour management solution”. Werkt als een dolle. Ik heb eigenlijk alleen de Buff in de was gegooid om te kijken hoe deze eruit komt, en ook dat is in orde. Eigenschappen onveranderd, performance nog steeds uitstekend.

Pluspunten

  • Zeer lichte, prettige stof
  • Uitstekende vocht huishouding
  • Stinkt niet
  • Droogt snel

Minpunten

  • geen

Adviesprijs: € 19,95

RECENSIEOVERZICHT
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs-Kwaliteit
BRONBuff Wear
Vorig artikelReview: Odlo MUD regenjack
Volgend artikelReversible Jacket van Adidas/Porsche Design
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.