Berghaus heeft voor 2018 een nieuwe serie Fast Hike rugzakken geïntroduceerd in drie verschillende maten; 45 liter voor meerdaagse wandelingen en de kleinere 32 en 20 liter voor kortere tochten. De Fast Hike serie is geïnspireerd op hardloopvesten met als voornaamste doel het verdelen van het gewicht van de lading over het hele lichaam, in plaats van vaste contactpunten. De grootste van de rugzakken (45 liter) weegt 930 gram en naar een gewicht van 350 gram worden teruggebracht.

Onderdelen Fast Hike 45

Afgelopen maanden heb ik de Berghaus Fast Hike 45 veel kunnen gebruiken. Mijn review begon vorig jaar oktober tijdens een Weekend Alpine Adventure met Berghaus.

Onder leiding van Berghaus-gids Pierre deWit zijn we meegegaan naar Chamonix om samen met vier Belgische prijswinnaars van een door Berghaus uitgeschreven wedstrijd tijdens het Belgische Banff-filmfestival.

Wij waren gevraagd een film te maken van dit bergavontuur (mocht je het resultaat willen bekijken, ik heb heb ze onderaan deze review-pagina toegvoegd). Een mooie gelegenheid dus om meteen een start te maken met de review van van de Berghaus Fast Hike 45 rugzak.

Comfort & Fit

Om te beginnen, het lage gewicht en de rugzak als het ware ‘aantrekken’ voelt de eerste keer wat onwennig maar na verloop van tijd erg prettig. Omdat de rugzak aansluit mis ik wel de ventilatie die een doorgaans zwaardere rugzak biedt met een rugpaneel dat verder van de rug is verwijderd. In Chamonix waar onze activiteiten platsvonden bij kouder weer, was dat geen probleem. Bij gebruik van de rugzak bij warmer weer ventileerde de rugzak minder, al heb ik dat niet als hinderlijk ervaren. 

De heupgordel is flexibel en zacht, wat erg prettig aanvoelt. Echter als de rugzak wat zwaarder beladen is het belangrijk extra aandacht te besteden aan het inpakken van de rugzak omdat door de zachte heupgordel de ondersteuning minder is dan bij een stevige heupgordels.

Materiaal

De Fast Hike rugzakken zijn gemaakt van lichte 100 denier Alkex Aramid fiber. Aramid fiber – ook wel bekend als Kevlar – wordt in veel producten gebruikt zoals o.a. beschermingsmateriaal omdat het licht en sterk is.

De rugzak is voorzien van een roll-top sluiting om gewicht te besparen. Deze roll-top sluiting biedt makkelijke toegang tot het hoofdcompartiment.

Verder is de Fast Hike voorzien externe mesh vakken (stretch), een met mesh beklede (geperforeerde) rugpadding van schuim en voorgevormde brede schouderbanden.

Features

De meeste rugzakken zijn voorzien van vakken en ritsen voor het wegstoppen van kleine spullen. Berghaus heeft deze bij haar Fast Hike serie weggelaten om het gewicht omlaag te brengen. Wel is er gedacht aan kleine waardevolle spullen die je wilt meenemen. Hiervoor is de rugzak voorzien van een klein etui met drukknopen dat aan de binnenkant van de rugzak kan worden bevestigd.

De voorkant van de rugzak is voorzien van twee rode daisy chain koorden zodat er materiaal zoals wandelstokken aan kunt bevestigen. Tussen het rugpaneel en de rugzak is een ruimte voor een drinksysteem.

Conclusie

De Fast Hike 45 is een erg prettige dragende rugzak. Met name als je gewicht wilt besparen en tegelijkertijd belang hecht aan comfort. Ondanks het lichte gewicht is de rugzak voorzien van alle ‘features’ die je je kunt wensen.

Berghaus Fast Hike 45 rugzak

Unisex

Adviesprijs: € 140,-

Video: Weekend Alpine Adventure in Chamonix met Berghaus

Dag 1

Dag 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.