Een van de vele trends in sport is dat steeds meer mensen verschillende sporten in combinatie met elkaar gebruiken. Fitness, yoga, hardlopen, fietsen de verschillende variaties zijn groot en verschillende sporten uitstekend te combineren. Met een nieuwe Asics Training en Fitness lijn speelt Asics in op deze ontwikkeling door kleding te presenteren die niet per se puur running is, maar gericht op fitness en training. We kregen de gelegenheid een mooie combinatie te testen:

  • Motion Therm Hoody
  • Motion Dry Woven broek
  • Motion Dry Performance T-shirt
  • Motion Dry Woven pants

Test Condities

De combinatie is getest tijdens outdoor mountainbike techniek training, hardlopen, indoor kettlebell training, fitness en hockey.

Hoody

Het eerst dat aan de hoody opvalt, en dat geldt ook voor de andere items, is dat het extreem comfortabel zit. Makkelijk gezicht, maar ik vind in mijn redelijk druk bevoorraden kast van sport kleding echt niks dat lekkerder zit dan de hoodie, shirt en broek. Ik draag ze dan ook als ik niet aan het sporten ben.

Post Foto's landscape.001De stof van de hoody is flexibel, zacht en de fit is uitstekend. Asics noemt het Motion Therm: “een luchtdoorlatende stofconstructie die u onder zeer koude weersomstandigheden warm houdt.” De koudste omstandigheden waaronder ik de hoody heb gedragen was een run over het strand van Texel, bij flinke noordenwind, rond de 8 graden boven nul. Koud heb ik het zeker niet gekregen, en belangrijker nog ik heb het niet te warm gekregen. Want juist bij dit soort koude omstandigheden moet je ook weer niet overmatig gaan zweten en zo warm worden dat je de neiging hebt de hoody uit te doen. Tijdens mountainbiken, zowel op straat rij techniek training als tijdens een aantal tochten gaf de hoody ook vrijwel perfecte combinatie tussen warmte en ventilatie. Zo is de hoody ook goed te dragen als midlayer onder een goede shell.

Adviesprijs (online) € 65,-

Woven broek

Post Foto's landscape.002Ook de op het eerste oog eenvoudig zwarte broek, zit dank zij de lichtgeweven Motion Dry stof heel erg comfortable en heb ik daarom tijdens heel veel verschillende activiteiten gedragen, maar ook gewoon thuis tijdens het relaxen. De Motion Dry “is een stofconstructie die het zweet van uw huid opneemt in de vezels van de stof, waardoor u droog blijft en een comfortabel gevoel houdt.” Ook deze claim blijft gestand; ook bij intensief zweten gaat de broek niet plakkerig zit maar blijft los, licht en prettig zitten en zorgt ervoor dat je benen goed warm blijven zonder oververhit te raken.

Adviesprijs (online) € 60,-

Motiondry Performance T-shirt

Post Foto's landscape.004Het begint saai te worden maar ook het laatste onderdeel van dit Asics Training en Fitness “Ensemble” is weer erg comfortabel. Zit als gegoten, heerlijk flexibel en ook hier is de performance van de Motion Dry stof uitstekend.

Adviesprijs (online) € 35,-

 

Motiondry Woven Short

Post Foto's landscape.003Je zou het bijna vergeten, vooral omdat het zo licht en comfortabel zit, maar om het geheel af te sluiten hebben we ook nog de zeer dunnen en licht Woven Short van Motion Dry materiaal wederom. Heerlijk voor hardlopen, maar ook bij allerlei andere sportactiviteiten. Ik draag deze vast tijdens hockeytraining en op geen enkele manier verhindert de broek de bewegelijkheid die die sport vereist.

Adviesprijs (online) € 40,-

REVIEW OVERVIEW
Comfort en Fit
Warmte
Ventilatie
Look
Vocht afvoerend / drogend
Prijs - Kwaliteit
SOURCEAsics.com
Previous articleDe Vatnajokull gletsjer mooi in beeld gebracht door Mikael Buck i.s.m. Sony
Next articlePreview: Asics MetaRun Running Schoen
Mark Stokmans
Sinds mijn jongste jeugd ben ik een zeer actief sporter in heel veel verschillende sporten: begonnen met honkbal, tennis en paardrijden later nog hockey, voetbal, hardlopen en aikido. Daarnaast sinds twaalf jaar oud into actionsports: als eerste windsurfen, later klimmen, skaten, snowboarden, mountainbiken. Gek ook op video's maken van action sports. Verder al sinds 1990 werkzaam in de sport, en sportmarketing eerste bij de Judobond en tot eind 2016 bij NOC*NSF. Naast GearLimits in het dagelijks leven part-time werkzaam bij digitaal bureau Infocaster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.