Urban Sports Week Amsterdam 2017 op het Museumplein

Van 5 tot en met 9 juli is Amsterdam het episch centrum van de internationale Urban Sports scene tijdens de Urban Sports Week Amsterdam 2017 (USWA). De organisatie verwacht ook dit jaar duizenden deelnemers. Het iconische Museumplein is in 2017 de hoofdlocatie van het evenement. De USWA herbergt meerdere Nationale en Europese Kampioenschappen waaronder het NK Boulderen en de FIBA 3×3 Europe Cup.

Podium voor skills

Urban topsporters krijgen een passend stedelijk podium om hun skills te laten zien. Voor de fans is het een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. En voor de vele amateur deelnemers is het een unieke kans hun kunsten te tonen voor een groot publiek. De toegang voor de fans is gratis met uitzondering van het NK Boulderen en het FIBA 3×3 Europe Cup.

Urban Sports disciplines

BMX, Inline skaten, breakdance, freerunning en skateboarden zijn opnieuw de belangrijkste disciplines met het meeste aantal deelnemers. Het NK Boulderen wordt net als in 2016, geïntegreerd in de USWA. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de FIBA 3×3 Europe Cup, waar twaalf mannen- en twaalf vrouwenteams strijden om de Europese titel van het 3×3 basketball. Op het Museumplein wordt daarvoor een, speciaal voor deze sport, ontworpen arena gebouwd.

Drie ambassadeurs

De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en verschillende urban sport communities in in de hoofdstad. Die communities worden in de organisatie vertegenwoordigd door een drietal ambassadeurs. Dit zijn Daniel Wedemeijer – (Amsterdam/BMX), Sven Boekhorst (Den Bosch/Inline Skaten) en Marco Gerris (Amsterdam/Dance).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.