Trailer: de International Ocean Film Tour gaat weer van start

Vanaf 20 april in Nederland te zien

Vanaf 15 maart hijst de International Ocean Film Tour voor de vijfde keer de zeilen en laat de betovering van onze oceanen in al zijn schoonheid en verscheidenheid zien. Onze trailer neemt je mee naar de wonderlijke wereld van de zee en de oceanen, zowel boven als onder water. De trailer geeft een voorproefje van wat je bij de International Ocean Film Tour Vol. 5 verwachten kunt.

Het rond twee uur durende programma omvat dit keer 6 films, waarbij de helden boven en onder water te vinden zijn. Kai Lenny laat in Paradigm Lost op indrukwekkende wijze zien, hoe veelzijdig de surfsport kan zijn. In The Ocean Rider zeilt de Zwitser Yvan Bourgnon 55.000 kilometer rond de wereld, zonder cockpit en zonder bescherming tegen de elementen, terwijl we ondertussen met de free diver Jacques Mayol de diepten van de zee induiken – en dat zonder adem te kunnen halen.

Oom dit jaar wil de Ocean Film Tour tot nadenken aanzetten over de bescherming van onze oceanen aanzetten. De documentaire Vamizi stelt het afsterven van het koraal centraal en maakt duidelijk hoeveel er door het inrichten van zogeheten Hope Spots bereikt kan worden.

In aansluiting op de première in Hamburg tourt de International Ocean Film Tour door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, België, Australië, de USA, Nederland, Luxemburg en Denemarken.

Alle voorstellingen vind je op de International Ocean Film Tour homepagina. Ook dit jaar zullen vele protagonisten, filmers en milieu- en dierenbeschermers de bezoekers tijdens het tournee begeleiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.